in ,

(foto) Ninsoarea continuă în Moldova. Cum se circulă prin capitală şi pe drumurile din ţară

După câteva ore în care nu a nins deloc, zăpada a început să cadă din nou şi respectiv să acopere suprafeţele carosabile. În timp ce drumarii au fost impuşi de starea vremii să iasă din nou la curăţat drumurile, meteorologii de la Chişinău au actualizat cele trei Coduri Galbene de polei/ninsori, vânt şi valuri de frig, care sunt valabile începând de astăzi şi până vineri, 23 martie.

29391520 1804786082905782 1822245311 o

În capitală, potrivit primarului general interimar Silvia Radu, muncitorii şi drumarii lucrează practic non-stop pentru a înlătura toate obstacolele şi pentru a menţine străzile practicabile. Pe unele artere circulaţia are loc cu dificultate, însă traficul nu este blocat.

Privind situaţia din ţară, autorităţile nu au anunţat deocamdată despre zone blocate sau sistări pe unele tronsoane ale drumurilor naţionale. Cert este faptul că şi în teritoriu se lucrează, potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor.

De cealaltă parte, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI  pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit la deblocarea și tractarea a unsprezece mijloace de transport. Printre vehiculele care au rămas blocate au fost înregistrate trei ambulanțe și un autobuz școlar. Salvatorii au reușit în timp scurt să ajute persoanele împotmolite pentru ca acestea să-și preia activitatea.

Cele mai multe intervenții ale pompierilor pe traseele din țară au avut loc în municipiul Comrat din UTA Găgăuzia, unde angajații IGSU au deblocat 5 camioane din zăpadă. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în raioanele Hâncești, Strășeni, Soroca, Telenești, Orhei și municipiul Chișinău.

buton subscribe

Pe drumurile naționale sunt amplasate în jurul a 40 camere prin care se asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real. Iată situaţia pe 26 dintre ele de la ora 12:00.