in , ,

(video) Noile BMW M4 Coupe şi BMW M4 GT3 sunt gata pentru debut

Premieră mondială pe Red Bull Ring. Pentru prima dată, divizia BMW M GmbH a prezentat, unul alături de celălalt, două simboluri concepute pentru şosea şi circuit, prototipurile noilor BMW M4 Coupe şi BMW M4 GT3.

În timpul weekend-ului MotoGP, “BMW M Grand Prix of Styria”, cele două automobile au fost prezentat în camuflaj conceput special în acest scop, designul final urmând a fi dezvăluit în viitorul apropiat.

“Sunt foarte încântat că putem prezenta împreună noile BMW M4 Coupe şi BMW M4 GT3, aici. În calitate de sponsor principal al “BMW M Grand Prix of Styria” şi partener pe termen lung al organizatorului MotoGP, Dorna Sports, nu pot găsi un loc mai bun pentru a găzdui această premieră specială. Noul BMW M4 Coupe şi echivalentul său din motorsport, BMW M4 GT3, sunt simboluri ale BMW M GmbH şi exemple principale ale transferului de tehnologie din motorsport în producţia de serie – şi înapoi. De la început, ambele automobile au fost dezvoltate în paralel, astfel încât ambele au acelaşi ADN”, a declarat Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH, care a parcurs primele tururi pe Red Bull Ring cu BMW M4 Coupe.

Asemenea noului BMW M3 Sedan şi tuturor celorlalte automobile de înaltă performanţă de la BMW M GmbH, noul BMW M4 Coupe va fi disponibil în două versiuni de performanţă: pe lângă varianta cu motor de 480 CP şi transmisie manuală cu şase trepte, un model Competition va fi oferit în fiecare caz cu motorizare de 510 CP şi transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic.

Componenta principala comună la toate modelele BMW M4 este nou dezvoltatul motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, şi capacitate de a urca în turaţii. De la început, motorul de înaltă performanţă a fost dezvoltat pe baza caracteristicilor de performanţă preluate direct din motorsport. Nu numai echipele BMW M Customer Racing, care vor folosi BMW M4 GT3 în numeroase campionate GT de pe mapamond, vor beneficia de acest lucru. Va ridica la un nou nivel şi standardul plăcerii de a conduce pentru modelul de serie BMW M4.

Din 2022 şi după anumite curse selectate pentru 2021, BMW M4 GT3 va înlocui în cele din urmă BMW M6 GT3 ca vârf de gamă în oferta BMW de maşini de curse pentru clienţi. Din 2016, BMW M6 GT3 a făcut parte din portofoliul de maşini al BMW M Motorsport, câştigând cursa de 24 de ore de la Spa-Franchorchamps încă din anul său de debut, completând acest succes cu o dublă doi ani mai târziu.

Totuşi, înainte ca noul BMW M4 Coupe să fie lansat pe şosea şi pe circuit fără designul special de camuflaj, trebuie să treacă şi peste testele finale. Premiera mondială oficială este planificată pentru 23 septembrie 2020.

Dar un lucru este deja cert: unul dintre piloţii MotoGP, care se luptă pentru poziţie şi puncte la doar câteva zile după apariţia BMW M4 Coupe pe Red Bull Ring, va avea plăcerea de a conduce simbolul BMW M GmbH. Învingătorul “BMW M Grand Prix of Styria”, care are loc în perioada 21-23 august, va fi premiat cu un model exclusiv BMW M4 Coupe din generaţia 2021.

GALERIE FOTO: