in

(foto) Noua generaţie Mercedes-AMG E 63 S va accelera până la 100 de km/h timp de 3.5 secunde

Pe forumul GermanCar4um au fost publicate două imagini de la o posibilă prezentare în limba rusă a noii generaţii Mercedes-AMG E 63 şi versiunii mai performante a sa cu indicele S. Printre acestea vedem şi caracteristicile tehnice, care ne spun că E 63 S va putea accelera de la 0-100 de km/h timp de 3.5 secunde.

Pentru acelaşi sprint, versiunii obişnuite cu 571 de CP îi va trebui aproximativ 3.7 secunde. Ambelor maşini le va fi limitată viteza până la 250 de km/h.

Mercedes-2017-E63-1

Sub capota automobilelor va fi instalat un V8 bi-turbo, cu un volum de 4.0 litri, cuplat la o transmisie automată cu nouă rapoarte. Este prezent şi un sistem de tracţiune integrală.

Versiunile performante ale generaţiei anterioare livrau 557 şi 585 de CP dintr-un V8 de 5.5 litri, iar sistemul de tracţiune integrală era disponibil doar în calitate de opţiune.

Citeşte şi: (video) AutoBlog.MD testează noua generaţie Mercedes-Benz E-Class pe drumurile din ţară

Este de menţionat că sedanul “fierbinte” de nouă generaţie nu va fi disponibil cu sistem de tracţiune pe puntea spate.

Mai este anunţat că consumul mediu de combustibil al ambelor maşini este de 8.6 litri/100 de km. Mercedes-AMG E 63 va mai primi un diferenţial spate care se va bloca în mod electronic, dar şi o suspensie pneumatică Air Body Control.

Mercedes-2017-E63-2

Noua generaţie E-Class a debutat în acest an, în luna ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit. Sedanul a primit un exterior şi un interior nou, iar datorită numărului mare de tehnologii electronice, produsul companiei germane a fost numit drept “cel mai inteligent automobil de clasă business”.

Citeşte şi: Premieră Mondială: Noul Mercedes-Benz E-Class a fost prezentat oficial (video)

Familia E-Class de generaţie nouă urmează a fi completată şi de maşini cu ampatament lung, coupe şi cabrio.

2017-mercedes-amg-e63-1

2017-mercedes-amg-e63-2