(foto) Noua generaţie Skoda Octavia RS: Cum ar putea arăta şi ce ar putea primi sub capotă

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noile generaţii Skoda Octavia RS şi Skoda Octavia Scout au fost oficial anunţate pentru debut în anul 2020. Cel puţin una dintre premiere, cel mai probabil, va putea fi văzută la Salonul Auto de la Geneva şi până atunci mai există timp suficient atât pentru dezvoltare, cât şi pentru noi jurnaliştii de a acumula informaţii.

Evident, cele mai multe modificări comparativ cu modelul de bază care a debutat acum câteva ore, le va avea versiunea sport RS decât Scout. În context vă prezentăm nişte imagini render despre cum ar putea arăta automobilul, dar şi un set de informaţii care fac referire la „umplutura” sa.

FOTO: autoevolution.com

La capitol estetic ştim deja cum stau lucrurile în viziunea Skoda. Modelul Octavia RS se va alege cu un kit exterior complet diferit faţă de cel al versiunii „civile”, cu bare de protecţie noi, praguri laterale diferite, un spoiler pe capacul portbagajului, etc. Diferite vor fi evident şi jantele, iar peste multe elemente şi/sau inserţii de pe caroserie va fi aplicată o culoare contrastantă.

Pentru că va fi un model din linia RS va avea şi un mic splitter, un difuzor de aer, dar şi terminaţii specifice pentru un eşapament specific cu o conotație sportivă.

La interior vor fi utilizate în primul rând materiale decorative tipice maşinilor sportive, inclusiv piele şi Alcantara, care se va găsi pe bord, volan şi un set de scaune profilate. Cusături contrastante, un sistem de iluminare ambientală, praguri personalizate, inserţii pe pedale, evident nu vor lipsi printre altele.

FOTO: xtomi.blogspot.com

Ce ţine de partea tehnică, încă din 2018 a apărut informaţia că noua generaţie Skoda Octavia va aplica pe larg procesul de electrificare. Tot atunci şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare a Skoda, Christian Strube, a declarat că va fi afectat în acest sens şi noua generaţie Octavia RS.

Amintim că încă actuala generaţie Octavia RS are o versiune de top – RS 245 – cu 245 de CP storşi dintr-un motor turbo de 2.0 litri. În mod natural, unitatea de propulsie plug-in hybrid care s-ar pregăti pentru noua Octavia RS va face mașina mai grea, dar această creștere a masei va fi compensată de platforma MQB uşurată după modernizare. Și cu mai mult cuplu decât cei 370 Nm actuali, accelerația de la zero la 100 km/h se va putea realiza mai rapid decât în cele 6.6 secunde actualmente necesare.

La moment nu există nici un detaliu oficial despre motorizarea modelului sport, însă potrivit surselor şi informaţiilor din spaţiul online, se sugerează că va fi aleasă o versiune mai puternică a unităţii de propulsie de pe Superb iV. Pe acesta produce 218 CP şi 400 Nm, însă pe noua Octavia iV doar 204 CP/350 Nm, deşi ambele au la bază un benzinar de 1.4 litri.

Revenind la declaraţiile lui Strube, făcute pentru colegii de la Autocar, acesta a sugerat că vom vedea pe noua Octavia RS ± aceeaşi unitate de propulsie care a fost instalată pe conceptul Vision RS (un motor TSI de 1.5 litri + un motor electric care însumează 245 CP). Interesant este că aceeaşi cifră a fost comunicată de Skoda oficial într-un comunicat cu primele informaţii despre noua Octavia, încă înainte de premieră, însă fără alte detalii, în timp ce în noul comunicat din ziua prezentării această cifră nu a mai apărut. Coincidenţă? Urmează să vedem!


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...