in , ,

LoveLove COOLCOOL

(foto) Noua generaţie UAZ Patriot – primele detalii şi imagini

UAZ Patriot se pregăteşte de o nouă etapă în existența sa. Compania rusească deja a purces la dezvoltarea unei noi generaţii a modelului!

SUV-ul construit în Federaţia Rusă, în forma sa actuală a apărut în octombrie 2014, iar în octombrie 2016 a fost prezentat cu un exterior şi interior uşor modernizat.

uaz patriot

Uzina de automobile din Ulianovsk a brevetat de curând bara de protecţie frontală a noului Patriot. Un document în cauză a apărut în baza de date a Institutului Federal al Proprietății Industriale.

Acum, dacă este de combinat imaginea barei de protecţie cu cele de brevet publicate anterior, a farurilor, capotei, aripilor şi grilei de radiator, se poate obţine una completă cu designul frontal al modelului promițător.

În industria auto locală, Patriot-ul actualizat profund a fost botezat “Prado-ul rusesc”, făcându-se o aluzie la o ideologie similară a produsului pe care o are Toyota LC Prado – ar trebui să fie un SUV pe cadru simplu în construcţie, confortabil și super fiabil, dar “la preț rusesc”.

Colegii de la Drom s-au ocupat de “lipirea” elementelor şi au descoperit că faţa maşinii este asemănătoare cu designul SUV-ului din schițele oficiale, în posesia cărora au intrat mai devreme şi au realizat un reportaj exclusiv cu detalii oferite chiar de producător şi din alte surse proprii de informații (cei interesaţi îl pot citi aici, în rusă). Mașina de pe schițe corespunde în proporţie de 90% cu ceea ce se va lansa în serie!

În mare parte, noul UAZ Patriot va păstra corpul modelului actual, însă formele îi vor fi modernizate în stilul tradiţional al unui facelift: noi bare de protecţie, o nouă grilă de radiator, o nouă capotă, noi corpuri de iluminat pe bază de LED-uri, etc. Deşi, colegii de la Drom notează că toate elementele de caroserie, în afară de portiere, montaţii A şi panourile acoperişului, vor fi absolut noi.

La o modernizare complexă va fi supus şi șasiul maşinii – este de așteptat un cadru complet nou, mult mai durabil și gândit din punct de vedere al siguranței pasive. De asemenea, noul Patriot va avea suspensii cu arcuri noi: pe puntea din faţă independentă, iar pe cea din spate dependentă.

Sub capotă va primi o gamă modernă de motoare (pentru piaţa rusă), inclusiv unele variaţii care consumă două tipuri de carburant: o unitate natural aspirată de 2.5 litri (145 CP/240 Nm), un benzinar turbo de 2.3 litri (cu 150 CP/330 Nm sau 170 CP/350 Nm), în timp ce la capitolul motoare diesel va exista deocamdată o unitate TDCi 2.2 marca Ford.

Cutiile de viteze vor fi două la alegere: una automată Punch Powerglide 6L50 şi una manuală marca BAIC, ambele cu şase trepte. Noul Patriot va păstra transmisia part-time cu tracțiune spate permanentă, punte față conectată mecanic și un diferenţial spate cu blocare.

Habitaclul, noul “Prado rusesc” îl va moșteni de la modelul actual, însă numai partea de jos a panoului frontal și panourile uşilor. Partea superioară a planşei de bord, consola centrală şi tunelul central vor fi complet noi. Câteva elemente la fel au apărut în baza de date a Rospatent.

Combinația ceasurilor de bord analogice își va păstra configurația și designul cadranelor, însă monitorul calculatorului de bord va deveni mai mare. Monitorul sistemului multimedia nu va mai fi integrat în bord, ci va fi instalat în partea superioară a bordului, deşi maşinile cu echipări mai simple vor avea un radio obişnuit.

Unitatea de control a cutiei de viteze, tracţiunii şi alte butoane vor fi mutate de pe tunelul central pe consola centrală. De cealaltă parte, pe tunelul central va exista un suport pentru încărcarea prin inducție a telefoanelor mobile compatibile, dar şi un buton pentru frâna de mână electromecanică! Modern!

Iar principala inovație în termeni de echipamente va fi complexul ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), care va funcționa pe baza unui sistem de camere la 360 de grade, senzori şi radare. Prin ADAS maşina va putea citi indicatoarele rutiere, să monitorizeze unghiurile moarte, să ajute şoferul în manevrele de parcare, să înregistreze imagini video în calitate de cameră de bord, etc. Sollers dezvoltă acest complex de mai bine de cinci ani, iar introducerea sa pe maşini de serie este o cerinţă a unui contract de investiţii încheiat în 2019 cu Ministerul Industriei şi Comerţului.

Maşina ar fi programată pentru debut pentru sfârșitul anului 2021, deşi anterior au apărut informaţii că Sollers, holdingul în componenţa căruia intră UAZ, a mutat termenul pentru a redirecţiona acum toate resursele pentru pregătirea şi lansarea în producţie de serie a maşinilor mărcii AURUS.

New 2021 UAZ Patriot 14