in , ,

(foto) Noua Lada Vesta Sport: motor natural aspirat şi doar 9.6 secunde până la 100 de km/h

Lada extinde gama sa de modele și introduce noua Vesta Sport, versiunea de top a uneia dintre cele mai populare maşini de pe piața rusă. Potrivit reprezentanţilor companiei, “sedanul este pentru cei care caută mereu să fie activi, atât în viaţă, cât şi pe drumuri şi caută o mașină cu un caracter sportiv”.

Noul model Lada Vesta Sport a moștenit aspectul conceptului său, prezentat pentru prima dată la Salonul Auto Internațional de la Moscova din 2016. Automobilul conţine 205 detalii originale noi, suplimentare sau care le înlocuiesc pe cele de pe o Vesta obişnuită.

“Lada Vesta Sport a absorbit energia victoriilor mărcii în marile campionate sportive internaționale și ruse, cum ar fi WTCC și RSKG. Noul model este soluția logică pentru transferul succesului sportiv al Lada de pe autodromuri pe drumurile publice!”

Vezi şi: (video) Lada Vesta a ajuns pe mâinile germanilor de la ADAC şi i-a impresionat, însă are careva probleme

De un sedan obişnuit, Vesta Sport se deosebeşte în primul rând prin barele de protecţie. În partea frontală a fost modificată configuraţia prizelor de aer şi forma inserţiilor cromate realizate în stilul X-Code, iar la spate au apărut două pseudo prize de aer şi un difuzor care încorporează două terminaţii reale ale eşapamentului, dar şi un stop suplimentar cu LED-uri integrat în spoiler.

Pragurile laterale au o formă aerodinamică, iar pe capacul portbagajului un spoiler a cărui formă şi dimensiune a fost aleasă în timpul unor teste aerodinamice efectuate în laboratorul propriu din Tolliati.

Mai dispune de un set de jante originale de 17 inci în anvelope cu profil redus şi o gardă la sol redusă cu 31 mm, până la 147 de mm. Corpurile oglinzilor retrovizoare şi grila radiatorului sunt finisate într-un negru lucios contrastant.

Greutatea maşinii este egală cu 1.322 de kilograme.

Vezi şi: (video) Premieră în Rusia: Noua Lada Vesta Cross este primul sedan al mărcii care nu se teme de gropi

Sub capotă, noua Lada Vesta Sport are un motor natural aspirat de 1.8 litri şi cu 16 supape, care are un sistem resetat de reglare a distribuţiei gazelor. De asemenea au fost montaţi noi arbori cu came cu profil modificat, a fost mărită presiunea în sistemul de alimentare cu combustibil şi au fost schimbate setările unităţii electronice de control a motorului.

Împreună cu sisteme modernizate de admisie şi evacuare a gazelor de eşapament, agregatul care consumă benzină cu cifră octanică 95 şi care corespunde normelor Euro 5, produce 145 de CP la 6.000 de rpm şi 184 de Nm la 3.600 de rpm. Prin intermediul unei cutii de viteze mecanice cu cinci trepte şi a unei tracţiuni pe puntea din faţă, automobilul cu o greutate distribuită în proporţie de 59:41 “prinde suta” în tocmai 9.6 secunde şi atinge o viteză maximă de 193 de km/h.

Asta îl face al doilea cel mai rapid model Lada, după modelul Kalina NFR făcut într-un număr limitat de exemplare. Consumă Vesta Sport doar 7.9 litri de benzină la 100 de km parcurşi în regim mixt.

Şasiul maşinii a fost îmbunătăţit pentru o mai bună manevrabilitate. În particular, Lada Vest Sport are nişte componente de amortizare semnificativ mai mari în dimensiuni şi cu setări sport din experienţa acumulată în autosport. De asemenea, mecanismele de frânare conţin discuri mai mari în diametru, iar anvelopele sunt de model ContiSportContact 5, unele care se adaptează la orice suprafaţă de rulare şi care măsoară 205/50.

Unul din elementele cheie ale designului maşinii este o “panglică roșie” care o înconjoară. Aceasta şi-a găsit reflexia nu numai în designul exterior, ci și în stilul habitaclului, acolo unde fiecare detaliu are o semnificație deosebită. Culoarea roşie aprinsă accentuează stilul sportiv al modelului Lada Vesta Sport și contribuie la evidențierea elementelor de manipulare.

Scaunele din față cu suport lateral pronunțat au primit finisaj special: tapiţerie de culoare roşie care imită Alcantara, în combinaţie cu una din piele eco şi alta care are o textură similară cu cea a fibrei de carbon, plus cusături contrastante de culoare roşie. Sigla Vesta Sport este brodată pe spătarul scaunelor sub tetiere.

Volanul este acoperit cu aceeaşi piele ecologică de culoare neagră, dar perforată, şi mai are un accent de culoare roşie la ora 12. Același material este utilizat pe levierul cutiei de viteze manuale și a manetei frânei de mână.

Finisarea lucioasă a deflectoarelor sistemului de climatizare, se combină foarte bine, potrivit creatorilor, cu panoul de bord iluminat în culoare roşie şi care conţine ceasuri cu grafică special creată pentru Vesta Sport. Inserţii lucioase mai există pe mânerele uşilor şi pe planşa de bord, alături de altele care imită fibra de carbon.

Caracterul sportiv al automobilului se remarcă şi prin utilizarea unor materiale textile de culoare neagră pentru acoperirea tavanului şi a montanţilor de la interior. Această abordare creează un echilibru de culoare în întreg habitaclul.

Lista de dotări a noii Lada Vesta Sport va cuprinde un sistem electronic de stabilizare şi cu setări sport (poate fi deconectat pentru a fi posibilă efectuarea derapajelor), senzori de parcare, lumină şi ploaie, funcţie de iluminare în curbe cu prin intermediul farurilor anti ceaţă (în premieră pe o Lada), lumini de zi pe bază de LED-uri, tapiţerie combinată pentru scaune, scaune faţă încălzite în trei etape, parbriz încălzit, scaun al şoferului reglabil în înălţime, volan reglabil în înălţime şi adâncime, oglinzi retrovizoare reglabile electric şi încălzite, sistem de iluminare ambientală şi altele.

Preţul de start şi nici data startului vânzărilor nu au fost anunţate deocamdată.

Vezi şi: (foto) Noul sportcar rusesc Shortcut costă doar 16.000 de euro

Iti place articolul?