in ,

(foto) Noua maşină de siguranţă pentru MotoGP este un BMW M5 cu accesorii M Performance

Compania BMW a prezentat oficial noua maşină care va fi folosită drept safety car în sezonul din 2018 a MotoGP. Este vorba despre un BMW M5 de ultimă generaţie care îşi va face debutul la finalul sezonului actual la competiţiei cu motociclete, în Valencia, în zilele de 10-12 noiembrie.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Totodată, bavarezii arată pe această maşină şi setul de componente M Performance, care vor fi disponibile la comandă pentru a fi montate pe un M5 obişnuit.

Lista de accesorii M Performance pentru noul BMW M5 include un nou splitter, difuzor, inserţii pe praguri, o grilă modificată a radiatorului, noi corpuri ale oglinzilor retrovizoare, dar şi alte elemente aerodinamice, toate fiind făcute din fibră de carbon.

De asemenea, clienţii îşi vor putea comanda şi un nou eşapament sport confecţionat din titan, cu terminaţii care sunt de asemenea acoperite cu fibră de carbon.

Însuşi automobilul de siguranţă pentru MotoGP este dotat cu un splitter special, scaune preluate de pe coupeul M4 GTS, un girofar pe acoperiş şi mai multe corpuri care redau semnale luminoase suplimentare. Acestea din urmă sunt controlate de pe un panou dedicat aflat în interior.

Sub capotă nu s-a intervenit. A rămas acelaşi V8 bi-turbo de 4.4 litri care produce 600 de CP şi 750 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.4 secunde, iar viteza maximă poate fi mărită opţional până la 305 km/h.

Vezi mai multe detalii despre model: (video) Premieră mondială: Noul BMW M5 – 600 CP, tracţiune integrală şi cutie specială M Steptronic

Amintim că maşinile de siguranţă pentru campionatul MotoGP sunt făcute de BMW din anul 1999. Modelul BMW M5 în caroserie F10 a mai fost odată folosit drept safety car în 2012.

Vezi şi: (foto/video) Arată fenomenal. BMW a prezentat noul Safety Car pentru sezonul 2016 a MotoGP

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?