in

(foto) Noul Aston Martin Vantage. Marca britanică a publicat primul teaser

Compania Aston Martin a publicat primele imagini teaser ale noii generaţii a modelului sport Vantage. Din punct de vedere stilistic automobilul va fi făcut în conformitate cu ceea ce am văzut pe ultimele modele din gamă, însă ar mai putea avea şi câteva elemente preluate de la hipercarul de circuit Vulcan.

Mai mult, se aşteaptă că noul Vantage va creşte în dimensiuni şi va fi foarte asemănător cu maşina lui James Bond, modelul DB10.

La baza noii generaţii Aston Martin Vantage va sta o versiune scurtată a şasiului din aluminiu pe care îl foloseşte noul supercar DB11. Gama de motoare ar putea include o unitate V12 de 5.2 litri care va produce în jurul a 600 de cai putere.

Vezi şi: Noul Aston Martin Vantage este testat pe drumurile germane. Cele mai bune imagini spion

Modelul ar putea prelua şi V8-ul twin-turbo de 4.0 litri, dezvoltat de Mercedes-AMG şi care este în prezent montat pe acelaşi DB11. Agregatul generează 510 CP şi 700 Nm de cuplu, fiind cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, marca ZF.

Cel mai probabil premiera noului Aston Martin Vantage va avea loc până la sfârşitul acestui an, probabil la Salonul Auto de la Los Angeles.

Noul Aston Martin Vantage este parte a planului companiei de a actualiza complet toate modelele din gamă până în anul 2020. Planul este numit Second Century şi este cel mai mare proiect investiţional din istoria companiei.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!