in ,

(foto) Noul Audi A8 va veni standard cu sistem Mild Hybrid şi sistem electric de 48 V

Nu mai este deja un secret că noua generaţie Audi A8 va fi construită pe baza platformei MLB Evo, ca şi cea pe care o foloseşte SUV-ul Q7. Însă, astăzi, nemţii din Ingolstadt ne-au surprins cu noi detalii despre sedanul premium.

Aflăm deci, că printre dotările de bază se va număra un sistem de propulsie hibrid “moderat” (numit de Audi – Mild Hybrid), dar şi în premieră un sistem electric cu o tensiune de 48 de volţi.

Noul Audi A8 constructie 1

În absolut toate versiunile noului A8, propulsoarele vor fi dotate cu un demaror-generator combinat (BAS), care va fi conectat la un sistem de răcire cu apă. Acesta va asigura funcţionarea corectă a sistemului Start/Stop şi va fi activ nu doar la oprirea completă a automobilului, ci şi până la o viteză de 22 de km/h.

Funcţia Start/Stop, la rândul ei, va fi conectată la pedale şi la camera video frontală. De exemplu, dacă într-un ambuteiaj, sistemul electronic va vedea că maşina din faţă a pornit de pe loc, acesta va porni automat motorul fără ca să mai aştepte ca şoferul să ia piciorul de pe frână. O altă situaţie: dacă maşina se apropie de o intersecţie unde este culoare roşie în semafor şi în ultimul moment aceasta se schimbă în verde, automobilul va detecta acest lucru şi va porni propulsor anticipat, ca şi cum ar presupune că şoferul doreşte să accelereze.

Un alt lucru mai important este că BAS poate funcționa ca un electromotor şi poate asigura o tracţiune în unele regimuri de rulare, îmbunătăţind astfel dinamica şi economia de carburant.

Noul Audi A8 constructie 2

În plus, bateria din litiu-ion va asigura funcționarea tuturor sistemelor electronice auxiliare în timpul rulării, care va fi posibilă cu motorul deconectat la viteze între 55 şi 160 de km/h, iar respectiv acest lucru va reduce din consumul de combustibil.

Sistemul de recuperare a energiei, care va fi pe noul Audi A8, nu va fi activat doar prin simpla apăsare a pedalei de frână, ci şi în mişcare, în cazul în care sedanul va ajunge din urmă maşina din faţă.

Toate cele descrise mai sus, potrivit dezvoltatorilor, vor reduce în mediu consumul de combustibil cu 0.7 litri la 100 de kilometri parcurşi, în comparaţie cu o maşină care nu are un sistem Mild Hybrid.

Noul Audi A8 constructie 3

Inginerii au mai menţionat că demarorul obişnuit va rămâne pe maşină, însă acesta va fi folosit doar la pornirea la rece.

Apropo, energia acumulată în timpul frânării şi care va fi folosită pentru acceleraţie, va fi stocată în acumulatorul de 10 Ah poziţionat sub podeaua portbagajului. În imaginea de mai jos acesta este arătat desenat imediat sub osia spate.

Vezi şi: (foto) Iată cum vor arăta stopurile noilor generaţii Audi A7 şi A8

Noul Audi A8 constructie 0

Audi a spus deja mai multe detalii despre cea de-a patra generaţie A8. Printre ele, a mai descris şi structura caroseriei, care va combina aliaje din aluminiu şi magneziu, fibră de carbon şi oţel. Toate acestea vor fi conectate prin 14 tipuri de sudură, nituri, adezive, etc.

Sub capotă vor fi instalate agregate de la V6 diesel până la cel de top W12. Totodată, noul A8 va dispune de un sistem de pilotare automată de nivel 3.

Amintim că premiera noii generaţii Audi A8 va avea loc la Summitul Audi de la Barcelona, la 11 iulie 2017.