in ,

(foto) Noul BMW 530e iPerformance este un sedan sport care poate consuma doar doi litri de carburant la 100 de km parcurși

BMW a dezvăluit mai multe detalii despre noul 530e iPerformance, singura versiune a noului sedan bavarez care are sub capotă un sistem de propulsie hibrid.

Modelul dispune de o unitate de propulsie care însumează 252 de cai putere și poate rula până la 50 de kilometri în regim electric.

În martie 2017, la doar câteva luni după lansarea celei mai recente generaţii BMW Seria 5, o variantă hybrid plug-in se va alătura portofoliului celui mai de succes sedan business din lume.

BMW 530e iPerformance este un sedan sportiv care oferă experienţa condusului dinamic pentru care marca este renumită, combinată cu posibilitatea unui condus în regim exclusiv electric, cu emisii zero.

Sub capotă se ascunde un motor pe benzină de 2.0 litri turbo și unul electric care este conectat la un set de acumulatori amplasați în podeaua portbagajului. Transmisia este una automată cu opt trepte Steptronic.

Puterea generată este egală cu 252 cai, în timp ce cuplul maxim atinge 420 Nm.

Cu ajutorul acestor elemente, accelerația de la 0-100 km/h se face în 6.0-6.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 210 km/h.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW Seria 5

După cum am menționat, în podeaua portbagajului noului BMW 530e iPerformance se ascunde un set de baterii care are o capacitate de 9.2 kWh, amplasată sub podeaua portbagajului. Aceasta poate fi încărcată complet în șapte ore la o priză de 120 V sau în doar 3.5 ore de la 220 V.

Cu ajutorul energiei stocate în acumulatori pot fi parcurși până la 50 de kilometri în regim pur electric. Cifra poate scădea sau crește în dependență de stilul de condus.

Combinația de motor pe benzină cu unul electric, într-un automobil nou cu design exterior frumos și un habitaclu confortabil, dotat cu cele mai noi tehnologii, face din acest 530e un sedan foarte bun pentru persoanele care muncesc în Chișinău și fac zilnic naveta casă-serviciu-casă.

Mașina va putea fi explorată de public la Salonul Auto de la Detroit.

Vezi şi: (foto) Noul BMW M550i xDrive debutează la Salonul Auto de la Detroit