(foto) Noul BMW iNEXT ar putea fi primul SUV de serie cu un ecran curbat pe aproape tot bordul

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

De decenii, aranjamentul orientat către conducător al elementelor de afişare şi control a fost una din caracteristicile tradiţionale ale interiorului modelelor BMW. Următoarea generaţie a afişajului complet digital va debuta pe BMW iNEXT, care va fi produs din 2021 ca avanpost tehnologic al constructorului de automobile premium.

La noul Curved Display (display curbat) prezent la BMW iNEXT, zonele de afişare a controlului şi informaţiilor sunt unite pentru a crea o singură unitate care este curbată spre conducător. Această unitate integrată optimizează vizualizarea informaţiilor şi facilitează controlul tactil intuitiv.

Recent, designul cockpit-ului, cu orientarea tradiţională spre conducător, a fost optimizat suplimentar pe cele mai noi modele prin actualul BMW Live Cockpit Professional. În acest caz, structura clară şi prezentarea uniformă a conţinutului personalizabil pe larg pe panoul de instrumente complet digital şi display-ul central asigură că persoana de la volan are mereu informaţiile potrivite la momentul potrivit.

Următorul pas este făcut odată cu noul Curved Display care se va regăsi în habitaclul lui BMW iNEXT. Acesta are o curbură care este orientată spre conducător. Suprafaţa de afişare, dintr-o singură secţiune, creează un efect armonios deosebit, oferind un accent vizual suplimentar butoanelor de control optimizate ergonomic.

„Afişajul curbat şi dintr-o singură secţiune este elementul central de control element şi reprezintă interpretarea modernă a orientării către conducător. Ocupă o poziţie centrală dominantă într-o structură de afişare emblematică, care oferă o experienţă distinctivă a afişării. Display-ul Curbat este realizat din materiale de înaltă calitate şi este suspendat practic pe panoul de instrumente. Aceasta îl face un element principal în ceea ce priveşte sentimentul de spaţiu modern, luxos şi generos din BMW iNEXT”, a explicat Domagoj Dukec, noul director BMW Design.

Vezi cum arată interiorul conceptului său: Los Angeles 2018: Primul contact cu BMW Vision iNEXT – Reportaj Video AutoBlog.MD

Display-ul Curbat este poziţionat în aşa fel încât pasagerii automobilului nu-i pot vedea conexiunea cu panoul de instrumente. Designul distinctiv şi de înaltă calitate al Display-ului Curbat se inspiră din tehnologia modernă a electronicelor de consum, cu elementul de afişare curbat fiind susţinut de o consolă de magneziu, extrem de subţire. Tehnologia sofisticată de afişare, cu sticlă nereflectorizantă, nu necesită un element care să facă umbră, conferind astfel cockpit-ului un aspect foarte deschis.

„Display-ul Curbat de la BMW iNEXT ne duce la următorul nivel al comenzilor de control orientate spre conducător. Noua unitate de afişare permite utilizare perfect intuitivă, naturală şi ergonomică a funcţiei tactile”, a adăugat Robert Irlinger, director BMW i.

Prin urmare, forma şi aranjamentul Display-ului Curbat reprezintă o interpretare revoluţionară a orientării spre conducător, care este caracteristică BMW. În acelaşi timp, zona de display central rămâne clar vizibilă şi accesibilă şi pasagerului din faţă.

În funcţie de situaţie şi de preferinţele individuale, elementele individuale de conţinut afişat pot fi mutate înainte şi înapoi între zona display-ului central din câmpul vizual al conducătorului şi cea care poate fi folosită de pasagerul din faţă.

Vezi şi: (video) BMW iNEXT, i4 şi iX3 sunt testate împreună lângă Cercul Polar. Primele detalii despre coupeul cu patru uşi


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...