in ,

(foto) Noul BMW X5. Iată cum ar putea arăta şi ce motoare va avea sub capotă

Conducerea BMW a promis că nu va mai ţine mult timp pe piaţă actuala generaţie a modelului X5 şi iată că se aproprie perioada în care vom vedea un SUV nou al bavarezilor.

Până se va întâmpla acest lucru, am făcut rost de cea mai proaspătă imagine de tip render care adună în sine toate detaliile şi formele văzute pe prototipurile de teste, combinate cu elemente care există pe unele modele din gama actuală.

Maşina va fi construită pe baza noii platforme CLAR, care este mai uşoară şi mai flexibilă. Acelaşi şasiu va fi folosit şi pe alte modele din gamă, atât autoturisme, cât şi SUV-uri, de la Seria 3 şi până la viitorul X7.

Greutatea va scădea cu cel puţin 50 de kilograme, comparativ cu modelul actual.

Surse neoficiale vehiculează că prezentarea noului X5 ar putea avea loc în ultimele zile ale lui 2017 sau în primul trimestru al anului 2018.

Vezi şi: (foto/video) Noul BMW X5 ar putea avea până la 700 de cai putere sub capotă

Iată cum văd şi designerii de la rmcardesing noul BMW X5:

În context, cele mai noi informaţii care au apărut în presa de specialitate despre SUV-ul german fac referire la gama-i de motoare care va fi modernizată serios. În particular se vorbeşte despre unităţile turbo pe benzină cu şase cilindri în linie şi un V8.

Potrivit BMWblog care citează surse proprii din interiorul companiei BMW, noua versiune a unităţii cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri, B58 cu tehnologie TwinPower Turbo, a primit un nume de cod B58TU. Se aşteaptă ca puterea acesteia să crească până la 335 de cai şi să fie montat pe versiunile X5 sDrive40i şi xDrive40i.

Versiunea xDrive50i va avea un V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri modernizat, cu numele de cod N63. Acesta ar putea fi identic cu cel instalat pe sedanul BMW M550i (465 CP), însă sursa afirmă că noul X5 va fi un model care nu va avea versiuni de motoare prezente în gama actuală.

Însă iată linia de motoare diesel va fi compusă din unităţi cunoscute: B57 cu diverse variaţii de putere va exista pe xDrive30d (265 CP) şi xDrive40d (320 CP). Pe BMW xDrive50d ar putea fi montat noul agregat B57S cu patru turbine, care produce 400 de cai.

Vezi şi: Primele imagini spion cu noua generaţie BMW X5 M surprinsă la teste

Iată şi cele mai proaspete imagini video cu noul BMW X5 şi X5 M, filmate la teste pe circuitul german Nurburgring.

Iti place articolul?