in ,

(foto/update #2) Noul BMW Z4 M40i a fost deconspirat în primele imagini oficiale. Urmează premiera sa

(update 22.08.2018) BMW a făcut publice trei imagini oficiale în care ne arată schiţe cu noul Z4.

Premiera modelului ar putea avea loc chiar mâine în California şi modelul va debuta inclusiv într-o ediţie limitată First Edition, aşa cum s-a întâmplat şi cu noul M5.

BMW Z4 sketch 0 BMW Z4 sketch 1 BMW Z4 sketch 2


(update 16.08.2018) Primele imagini oficiale cu noua generaţie BMW Z4 au scăpat pe internet înainte de premieră. Automobilul aminteşte foarte mult de conceptul său, are o capotă lungă, stopuri înguste, jante cu cinci spiţe, mecanisme de frânare sport cu etriere albastre, bare anti-răsturnare în spatele scaunelor, bare de protecţie cu numeroase prize de aer şi altele.

Cea mai mare revelație este interiorul. Viitorii proprietari vor sta în spatele unui volan cu trei spițe și a unui panou de bord digital, similar cu cel din noul Seria 8 Coupe.

Pe consola centrală mai vedem un sistem infotainment iDrive de ultimă generaţie, un panou retractabil sub care se ascundă un încărcător wireless pentru telefoane, o zonă mică de stocare şi un port USB. Imaginile mai arată, de asemenea, levierul cutiei de viteze, controlerul iDrive și pedalele cu inserţii din oțel inoxidabil.

Maşina prezentată în imagini este de model Z4 M40i.


(12.08.2018) BMW urmează totuşi să lanseze o nouă generaţie a modelului sport şi decapotabil BMW Z4, chiar dacă au existat informaţii că maşina scoasă din producţie în 2016 nu va avea un urmaş.

Totuşi, ceva mai devreme în această vară, producătorul bavarez a publicat primele informaţii şi imagini video oficiale despre noua generaţie Z4, urmate de nişte schiţe brevetate care au apărut pe internet şi iată mai nou nişte imagini cu maşina fără camuflaj.

Toate nu fac decât să anunţe despre premiera-i care va avea loc peste câteva zile!

BMW Z4 leak 0

BMW Concept Z4 Pebble Beach 2017 8

În imagini vedem cum va arăta versiunea de top M40i. Aceasta a fost fotografiată din faţă, spate şi lateral, având un kit exterior aerodinamic cu forme agresive şi numeroase prize de aer, alături de o grilă a radiatorului cu o textură specială. Toate acestea la sigur vor fi diferite pe maşina în versiuni de bază, non M.

Vă prezentăm în articol noul BMW Z4 în comparaţie cu al său concept:

BMW Z4 leak 1

BMW Concept Z4 Pebble Beach 2017 9

BMW Concept Z4 Pebble Beach 2017 12

Noul BMW Z4 este dezvoltat în colaborare cu Toyota, asta pentru că aceeaşi platformă o va folosi noua generaţie Supra. Sub capotă, versiunea M40i, va avea un agregat cu şase cilindri în linie, care va produce 360 de CP şi 500 Nm de cuplu. Datorită greutăţii reduse va putea accelera până la 100 de km/h în vreo 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă va fi limitată la 250 de km/h.

Pe lângă motor va mai avea o suspensie sport adaptivă, mecanisme de frânare sport, diferenţial spate cu sistem de blocare electronic şi altele.

Premiera noului BMW Z4 G29 va avea loc în ziua de 23 august în cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, SUA

buton subscribe