in , ,

(foto) Noul Brabus 125R costă cât un Mercedes-Benz nou

Noua rachetă de buzunar pregătită de către Brabus se numeşte 125R şi este făcută pe baza unui smart fortwo cabrio. Maşina compactă este atât de mică şi este capabilă să ofere careva senzaţii tari, însă preţul cerut îi va face pe foarte mulţi oameni să se gândească bine înainte ca să o cumpere.

Brabus 125R smart limited 1

Noul Brabus 125R este o variantă omologată pentru circulaţia pe drumuri publice a unei maşinuţe construite pentru circuite în 2017, atunci când subdiviziunea atelierului smart BRABUS GmbH a împlinit 15 ani de la fondare. Noutatea va exista în doar 125 de exemplare şi toate vor avea emblema “1 of 125”.

Sub capota automobilului se ascunde un motor turbo pe benzină, cu doar trei cilindri şi cu un volum de 898 cm3. Inginerii Brabus au modificat sistemul de admisie, au instalat un intercooler mai eficient şi au recalibrat unitatea de control electronic. De asemenea au creat un sistem de evacuare a gazelor de eşapament nou, din oţel inoxidabil, cu supape active reglabile şi cu trei terminaţii care corespund celor trei cilindri, care contribuie la sporirea puterii propulsorului.

Rezultatul este o creştere a puterii până la 125 de cai la 5.550 de rpm şi a cuplului maxim până la 200 Nm, disponibil de la 2.000 de rpm. Treptele cutiei de viteze pot fi schimbate automat sau manual cu ajutorul unor padele noi din aluminiu anodizat din spatele volanului. Drept rezultat, acceleraţia de pe loc şi până la o viteză de 100 de km/h o poate face în 9.2 secunde, în timp ce maxim poate dezvolta 175 de km/h.

Vezi şi: (foto) Frankfurt 2017: Noul Brabus Ultimate E poate şterge nasul mai multor sportcaruri

Brabus 125R smart limited 3

Vezi şi: (foto) Noul Brabus Ultimate 125 costă mai scump decât un Porsche

Brabus 125R a mai fost dotat cu o suspensie sport modificată cu noi arcuri, prin care garda la sol poate coborî cu până la 30 de mm. O asemenea abordare se combină foarte bine cu jantele BRABUS Monoblock IX de 16 şi 17 inci pe puntea din faţă şi spate respectiv. Acestea au câte opt spiţe duble, sunt vopsite într-o culoare neagră lucioasă şi sunt “încălţate” în anvelope YOKOHAMA care măsoară 185/50 R 16 şi 205/40 R 17.

Kitul exterior aerodinamic a fost modificat şi conţine elemente contrastante de culoare roşie sau neagră. Corpurile oglinzilor retrovizoare pot fi acoperite cu fibră de carbon, iar stopurile au devenit fumurii. Habitaclul conţine noi scaune sport tapiţate cu piele Mastik, inserţii din aluminiu şi fibră de carbon, covoraşe personalizate, praguri iluminate, logouri Brabus, etc.

Un Brabus 125R costă 39.900 de euro şi poate fi vopsit în două culori exterioare. De aceşti bani, în ţara noastră pot fi cumpărate mai multe maşini noi marca Mercedes-Benz, chiar şi un E-Class.

Vezi şi: (foto) Noul Brabus 600 Compact SUV este capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 3.6 secunde

buton subscribe

GALERIE FOTO: