in ,

(foto) Noul Brabus 600 Compact SUV este capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 3.6 secunde

Atelierul german de tuning Brabus continuă să ne prezinte o serie de maşini pe care cel mai probabil le va prezenta public la Salonul Auto de la Paris.

După ce au pregătit noul G-Class, germanii din Bottrop au decis să aplice o serie de modificări şi pe crossoverul GLC, în variantă de top, model care peste câteva luni se va alege deja cu un facelift.

BRABUS 600 Compact SUV GLC 63 S 1

Pentru Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ a fost pregătit programul Brabus PowerXtra B40 600. Acesta presupune un modul de control de tip plug-and-play care este adaptat pentru a fi conectat la unitatea de control electronic a propulsorului. Dispozitivul a fost testat atât pe standuri dinamometrice, cât şi în condiţii reale de exploatare, fie pe şosea sau în off-road, pentru recalibrarea presiunii controlate electronic, dar şi pentru a optimiza programul de funcţionare a sistemelor de injecţie şi aprindere a carburantului.

Astfel, unitatea V8 biturbo de 4.0 litri, care produce din uzină 510 cai putere și 700 Nm de cuplu, este capabilă acum să ofere cu 90 de CP mai mulţi (la 5.800 de rpm), dar şi un cuplu mai mare cu 100 de Nm (între 1.750 şi 4.500 rpm). La cutia de viteze automată cu nouă trepte nu s-a intervenit, pentru că este capabilă să prelucreze surplusul de putere injectat.

Brabus PowerXtra B40 600 este compatibil şi cu modelul GLC 63 S 4Matic+ Coupe. Ambele maşini vor putea acum să accelereze de la 0 şi până la 100 de km/h în 3.6 secunde (-0.2 secunde). Viteza maximă a fost mărită, însă limitată electronic la 300 de km/h.

BRABUS 600 Compact SUV GLC 63 S 5

Încă o modificare de ordin tehnic este instalarea unui nou eşapament sport din oţel inoxidabil, cu supape active de control a sunetului generat, inclusiv cu un regim „Coming Home”, dar şi cu câte două terminaţii integrate în difuzorul posterior. Însăşi terminaţiile sunt din titan şi acoperite cu fibră de carbon.

Se mai pune la dispoziţie şi un modul de control a suspensiei AIRMATIC, prin care garda la sol poate fi micşorată cu până la 30 de mm.

Apropo, Brabus menţionează că pentru upgrade-ul de performanţă oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de km parcurşi, lucru care nu îl mai oferă nici un alt atelier de tuning.

Vezi şi: (foto) Brabus a pregătit o serie de upgrade-uri pentru Mercedes-Benz GLC Coupe

BRABUS 600 Compact SUV GLC 63 S 14

Modificările la kitul exterior aerodinamic sunt discrete. S-a intervenit doar la barele de protecţie cu noi elemente din fibră de carbon. Cele de pe marginile barei de protecţie frontale reduc ridicarea punţii faţă la viteze mari.

Gama de jante disponibile pentru GLC 63 S este compusă din modele cu design diferit şi cu dimensiuni cuprinse între 19 şi 22 de inci. Cele de pe maşina din imagini sunt forjate de 21 de inci şi de model Monoblock Y “PLATINUM EDITION”.

Parteneri ai Brabus în ce priveşte anvelopele alese special pentru maşinile tunate sunt companiile Continental, Pirelli sau YOKOHAMA.

BRABUS 600 Compact SUV GLC 63 S 10

În habitaclul modelului, Brabus a instalat noi padele de comutare manuală a treptelor cutiei de viteze, care sunt din aluminiu. Se mai oferă nişte pedale noi, realizate integral din aluminiu, dar şi nişte praguri iluminate, care îşi pot schimba culorile în mod sincron cu cele ale sistemului de iluminare ambientală.

Experţii atelierului în tapiţerii sunt gata să pună pe orice suprafaţă piele Mastik de orice culoare sau Alcantara, totul la dorinţa clientului, inclusiv inserţii din lemn preţios sau fibră de carbon.

Brabus 600 Compact SUV poate fi comandat ca o maşină gata făcută pe baza modelului original sau a celui în caroserie Coupe. Alternativ, pe orice GLC 63 S pot fi aplicate toate aceste opţiuni o dată sau la alegere.

buton subscribe

GALERIE FOTO: