in ,

(foto) Noul Hyundai Santa Fe: Primele imagini oficiale, informaţii şi preţ de start în Coreea de Sud

Hyundai Motor a dezvăluit primele imagini oficiale şi primele informaţii mai detaliate despre noua generaţie a SUV-ului Santa Fe. Marea noutate este că automobilul are un design absolut nou la exterior, însă interiorul a fost făcut, după cum era de aşteptat, în stilul ultimelor modele din gamă (am fi preferat să vedem soluţii preluate de la noul NEXO).

Hyundai Santa Fe 2018 primele imagini 0

Faţa maşinii se deosebeşte în primul rând prin blocurile optice poziţionate la nivele diferite, o grilă semnificativ mai mare a radiatorului făcută în stil Cascading Grille, dar şi nişte aripi care scot în evidenţă bosajele. Deocamdată putem vedea cum arată partea frontală a noului Santa Fe şi aici mai remarcăm nişte oglinzi retrovizoare montate pe braţe elegante pe uşi, iar pe geamurile portierelor faţă au apărut secţiuni cu formă triunghiulară.

La interior se remarcă o planşă de bord cu mai multe linii orizontale care pleacă din centru şi se conectează frumos cu cele de pe uşi. Nou este volanul, panoul de bord parţial digital, panoul de control al sistemului de climatizare, levierul cutiei de viteze, deflectoarele sistemului de climatizare, ecranul sistemului multimedia care stă în bord ca o tabletă şi toată arhitectura consolei/tunelului central.

Cel puţin pentru clienţii din Coreea de Sud se va oferi un sistem de control prin comenzi vocale, suport Apple CarPlay, sistem de încărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem de acces la unele funcţii ale maşinii, de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile, etc.

Hyundai Santa Fe 2018 primele imagini 1

Gama de propulsoare pentru piaţa locală o imită deocamdată pe cea a modelului de generaţie actuală, de asemenea construit în specificaţie sud-coreeană. Benzinar este unul turbo, de 2.0 litri, cu patru cilindri, care produce pe modelul din prezent 240 de CP. Vor mai fi puse la dispoziţie şi două agregate diesel de 2.0 şi 2.2 litri a căror specificaţii nu au fost dezvăluite. Cutiile de viteze vor fi automate cu opt trepte!

Interesant mai este să aflăm că noul Hyundai Santa Fe are un sistem de tracţiune integrală HTRAC. Denumirea nu este una nouă pentru că astfel de numeşte sistemul montat pe unele modele Genesis. Pe aceste sedanuri, tracţiunea standard este mereu una spate, însă printr-un ambreiaj multi-disc, la nevoie, se conectează şi cea faţă. Dacă noul Santa Fe va folosi aceleaşi componente sau va fi vreo modificaţie nouă a sistemului HTRAC deocamdată nu este clar.

Printre alte dotări, ştim că SUV-ul Hyundai va avea un sistem de frânare automată atât la deplasarea înainte, cât şi înapoi. Pe lângă acesta va exista un sistem de menţinere în bandă, funcţie de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, dar şi o funcţie inovativă de avertizare a şoferului despre copii sau animale uitate pe bancheta din spate.

Vezi şi: (foto) Noul Hyundai Santa Fe se prezintă pe nişte schiţe oficiale şi arată incredibil

Hyundai a dezvăluit şi preţul de start pentru noul model. Dacă un Santa Fe vechi costă local cel puţin 24.700 de dolari, pentru noul model se cer 25.800 de dolari. Preţul de start pentru un SUV cu motor diesel şi cu cel mai bogat nivel de echipare va ajunge să coste minim 34.000 de dolari.

Mai multe detalii despre noul Hyundai Santa Fe, inclusiv şi despre versiunea sa europeană, urmează să fie dezvăluite în curând, asta pentru că premiera publică va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.