in , ,

LoveLove COOLCOOL LOLLOL OMGOMG

(video) Noul Hyundai Tucson se prezintă în primele imagini oficiale! Design absolut nou și versiuni diferite de ampatament

Noua generație Hyundai Tucson este preconizată să debuteze online în data de 15 septembrie. AutoBlog.MD bineînțeles va transmite în direct acest eveniment, dar până atunci iată că Hyundai ne-a bucurat cu primele imagini oficiale ale noului Tucson.

Bineînțeles, coreenii au avut grijă să nu deconspire toate informațiile legate de noua generație, însă din cele trei fotografii putem înțelege că Tucson va evolua semnificativ în comparație cu modelul existent.

Design absolut nou și două versiuni de ampatament – scurt și lung

Din cele trei fotografii publicate, două ne dau de înțeles cum va arăta partea frontală și cea din spate a mașinii. Fața arată destul de impunător și se laudă cu niște faruri ce înglobează o tehnologie pe care cei de la Hyundai au numit-o „Parametric Hidden Lights” sau Lumini Parametrice Ascunse.

De altfel, designul frontal este foarte asemănător cu cel al conceptului Hyundai Vision T prezentat în 2019.

Noul Tucson 1 Easy Resize.com
0903 AllnewTUCSON 02
tucson teaser parametric jewel hidden lamp

Cu alte cuvinte, avem impresia că luminile lui Tucson ar fi ascunse după o grilă care ar continua și în zona farurilor, a căror formă apropo ne reamintesc de cele văzute pe un Mercedes-Benz EQC.

New 2019 Mercedes Benz EQC AMG Line 1

Trecând la partea din spate, aici observăm stopuri absolut noi care sunt conectate între ele printr-o bandă LED luminoasă. Observăm că logoul Hyundai a trecut pe lunetă special pentru a elibera spațiu pentru această soluţie estetică.

De altfel, tot din această imagine putem observa niște jante impunătoare cu design frumos și care sunt încălțate cu anvelope Michelin.

0903 AllnewTUCSON 01
Noul Tucson 2 Easy Resize.com

Și încă un lucru important. Noul Tucson va fi comercializat în două versiuni de ampatament – bază scurtă și lungă. Cei de la Hyundai spun că această decizie ține de a face acest model și mai interesant pe diferite piețe. Probabil au țintit aici piața chineză, dar cine știe ce versiune va ajunge în Moldova.

Interior

Trebuie să recunoaștem că fotografia cu habitaclul ne-a uimit destul de mult. Nu știm dacă schița prezentată este de pe conceptul Vision T sau de pe modelul de serie, însă cert este că băieții de la Hyundai ne dau de înțeles că noul Tucson va fi foarte tehnologizat.

Marea noutate este ecranul imens de pe consola centrală sub care sunt amplasate comenzile tactile pentru climatizare și alte funcții. Un pic mai jos pe tunelul central vedem că sunt amplasate butoanele cu ajutorul cărora șoferul va selecta comenzile cutiei de viteze, având la dispoziție trei opțiuni – N, R şi D!

Panoul de bord este complet digital și din câte vedem afișează un design complet nou, destul de atrăgător.

Noul Tucson 3 Easy Resize.com

Părerea AutoBlog.MD

Indiscutabil noul Tucson face un pas mare în față. Prezintă un design agresiv, fie el și un pic inspirat de la EQC în partea din față.

Interiorul se pare că va fi piesa de rezistență a noului model și la sigur ne va bucura cu o sumedenie de tehnologii noi. Pe de altă parte, forma tunelului central la sigur exclude prezența unui levier de schimbare a treptelor în regim manual.

Urmează să aflăm ce motoare vor fi disponibile pe noul Tucson. Adevărul este că actualul Tucson folosește cel puțin două motoare destul de învechite – 2.0 benzină și 2.0 diesel. Oare le vor schimba coreenii cu propulsoare absolut noi? Urmează să aflăm și asta. Cert este că fotografii spion au reușit să surprindă pe unele mașini de teste și indicatoare tipice versiunilor PHEV, deci se pare că va exista și o variantă plug-in hybrid.

Și ultima ce ne rămâne să aflăm ține de prețul mașinii. Actuala generație Tucson s-a vândut foarte bine în Moldova din cauza raportului foarte bun dintre preț și dotările oferite, însă anticipăm noi că noua generație va cunoaște o creștere semnificativă în preț, mai ales pe versiunile de top care s-ar putea apropia şi de 40.000 euro!