in

(foto) Noul Jaguar I-PACE a devenit taximetru

În Germania, circa 60 la sută din toate taximetrele sunt maşini de marcă Mercedes-Benz. În ciuda acestui fapt, cea mai mare companie germană de taxi MTZ a decis să-şi completeze flota cu autovehicule noi şi a optat… pentru 10 SUV-uri electrice Jaguar I-PACE!

Noile taximetre vor putea fi rezervate în mod regulat de la începutul lunii august, inclusiv prin intermediul aplicaţiei taxi.eu şi vor circula cel mai mult pe itinerarul Aeroport-Oraş. Maşinile au primit un aspect tipic taximetrelor şi vor fi conduse de şoferi care au fost special instruiţi şi care aşteaptă deja cu nerăbdare să încerce o nouă experienţă.

Achiziţia face parte dintr-un program lansat de autorităţile oraşului Munchen pentru a combate poluarea generată de maşinile cu motoare diesel. Fiecare kilometru rulat cu ajutorul energiei electrice va fi recompensat printr-o subvenţie în valoare de 20 eurocenți.

Compania MTZ a mai cumpărat staţii rapide de încărcare a electromobilelor, pe care le-a instalat în depoul său. Astfel, SUV-urile electrice vor putea fi reîncărcate timp de doar 40 de minute într-o proporţie de 80%. Amintim că autonomia maximă a unui I-PACE este de 480 de kilometri.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Jaguar I-PACE – viitorul este acum!

Disponibil la un preț de start de 77.850 de euro în Germania, I-PACE este destul de competitiv în ce priveşte valorile reziduale și costurile de întreținere pe parcursul întregului ciclu de viață. Astfel devine o alternativă interesantă nu numai pentru consumatorii obişnuiţi, ci și pentru clienții de domeniul afacerilor sau companiile care doresc să își reducă emisiile de CO2 și costurile lor de flotă.

De asemenea, potrivit legislaţiei germane, un alt avantaj este scutirea de impozitul pentru autovehicule electrice pe o perioadă de 5 ani, dacă prima lor înmatriculare se face între anii 2016-2020.

Directorul executiv al Jaguar Land Rover Ralf Speth, care a fost prezent la eveniment, a declarat că producătorul britanic este deschis pentru a livra maşini electrice şi altor companii de taxi din diverse ţări.

Noul Jaguar I-PACE va fi oficial disponibil pentru a fi achiziţionat în ţara noastră până la sfârşitul lui 2018.

Vezi şi: (video) Interes uriaș pentru primul Jaguar electric. Cine și pentru ce a comandat 20000 de mașini

GALERIE FOTO: