in ,

COOLCOOL AngryAngry

(foto) Noul Jaguar I-PACE EV320 vine pe piaţă cu aceeaşi autonomie, dar cu o putere şi un preţ mai mic

Jaguar a anunțat o nouă versiune a primului său SUV electric I-PACE, cu mai puțină putere, dar cu un preţ mai mic. Se întâmplă la scurt timp după ce modelul a fost actualizat semnificativ la mai multe capitole.

Unitatea de propulsie a noului I-PACE EV320 este similară cu cea a lui I-PACE EV400. Capacitatea bateriei de 90 kWh este aceeași, însă motoarele electrice au fost recalibrate pentru a fi redusă puterea combinată până la 235 kW sau 320 CP. Cuplul maxim de asemenea a fost redus de la 696 Nm la 500 Nm.

Jaguar I-PACE EV320 dispune în continuare de un sistem de tracţiune integrală, însă timpul de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h îi este uşor mai lent – 6.4 secunde comparativ cu cele 4.8 secunde cât poate arăta modelul cu 400 CP. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

Autonomia declarată pentru EV320 este similară cu cea declarată pentru EV400 – 470 km în ciclu WLTP. Astfel, noua versiune oferă un echilibru fără precedent între performanță, rafinament și manevrabilitate, combinat cu o autonomie generoasă și o utilizare de zi cu zi la un preț mai favorabil.

Printre alte dotări anunţate a fi disponibile pentru model se numără un sistem multimedia Pivi Pro, sistem de ionizare a aerului cu filtru PM2.5, oglindă retrovizoare digitală ClearSight, hayon cu deschidere electrică, jante de 20 inci, oglinzi exterioare rabatabile şi încălzite electric, faruri LED, scaune sport reglabile în 14 poziţii cu tapiţerie granulată şi funcţie de memorie, etc.

Amintim că în ţara noastră un EV400 are un preţ de start de 67.000 de euro. Urmează să actualizăm articolul dat cu preţul pentru EV320 atunci când va fi disponibil.