in ,

(video) Noul McLaren 765LT, cu un corp realizat integral din fibră de carbon, arată de-a dreptul spectaculos

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Primele exemplare comandate de către clienţi, ale noului McLaren 765LT, model prezentat încă în martie 2020, se încep a fi asamblate manual abia acum la Centrul de Producție McLaren din Woking, Marea Britanie. Livrările maşinii – cel mai extrem model din McLaren Super Series până în prezent – vor începe la sfârșitul acestei luni.

Doar 765 de autoturisme numerotate individual vor fi oferite la nivel global, producția pentru 2020 fiind alocată integral, în timp ce interesul pentru model depășeşte cu mult producția totală programată.

Truly extraordinary in its details, the MSO Bespoke Full Visual Carbon Fibre body McLaren 765LT is a special thing. Here it is, in all its glory, at the recent launch of the car at Silverstone circuit.

Gepostet von McLaren Automotive – The Official Page am Dienstag, 13. Oktober 2020

The McLaren 765LT is already pretty special with a bunch of serious upgrades over the 720S. But if you want to really make it stand out, the full exposed carbon is the way to go! So what do you think of the looks? Click LIKE if you like it. Or comment with an appropriate emoji 💩 😕 😭 🤯 if you don't.

Gepostet von Mat Watson am Montag, 12. Oktober 2020

Noul McLaren 765LT încorporează toate atributele renumite ale maşinilor McLaren LT, inclusiv implicarea șoferului, greutatea redusă, dinamica orientată spre circuit, aerodinamica optimizată și puterea sporită. Un program cuprinzător de inginerie de reducere a greutății a făcut ca modelul să fie mai uşor cu 80 de kg decât un 720S obişnuit. Aerodinamica personalizată a modelului 765LT se datorează unor panouri din fibră de carbon fabricate pentru prima dată la Centrul tehnologic McLaren Composites din zona Sheffield, plus o aripă spate activă “Longtail”.

Combinația dintre greutatea redusă (1.229 kg) și puterea și cuplul extrem al motorului V8 de 4.0 litri, cu 765 CP şi 800 Nm de cuplu, stau la baza unor caracteristici dinamice de invidiat. Poate face 0-100 km/h în 2.8 secunde, iar 0-200 km/h în exact 7.0 secunde (-0.2 secunde comparativ cu primele informaţii). Distanţa de 402 metri o poate parcurge în 9.9 secunde.

În contextul celor spuse, McLaren arată primele maşini specificate de McLaren Special Operations (MSO). Funcționând după principiul stabilit de a împinge întotdeauna arta posibilului, experţii de la MSO au creat o serie de tehnici inovatoare și complexe de vopsea care prezintă un nou nivel de posibilități de personalizare.

Tema Strata dezvăluie o schemă de pictură grafică unică, “art in motion”, inspirată de orizontul orașului și realizată într-un design în trei culori, care necesită 390 de ore de pictură și finisare manuală. Culoarea de bază portocalie a stratului Azore este îmbinată cu Memphis Red şi Cherry Black, cele două culori suprapuse care trec prin schema de vopsea în direcții opuse pentru a se întâlni și amesteca pe panourile ușilor.

Schema unică de vopsea este îmbunătățită în continuare de un limbaj de design coerent în întreaga mașină, atât în interior, cât și în afară. Etrierele de frână fac parte din amestecul de culori, etrierele din față fiind finisate în Volcano Red, iar cele din spate în Azore Orange, în timp ce interiorul se mândrește cu o serie de caracteristici cu coduri de culoare din gama MSO Bespoke, inclusiv perforația portocalie a scaunelor și un sistem push-to-drink în Memphis Red.

O a doua temă bazată pe o schemă 3D sub forma unui fagure de miere, numită “GEOHEX”, oferă o combinație izbitoare de vopsele MSO Bespoke Tarmac Black şi Tokyo Cyan cu componente din fibră de carbon cu textură lăsată la vedere din gama MSO Defined, împreună cu o serie de detalii de interior potrivite.

Unul dintre cele mai captivante proiecte de până acum este o mașină cu un corp complet din fibră de carbon cu textură lăsată la vedere, al cărui model demonstrativ a fost deja produs ca răspuns la solicitările clienților. Modelul demonstrativ a fost construit în cu un finisaj lucios pentru a demonstra puritatea și complexitatea în cadrul alinierii liniilor. 765LT MSO Bespoke Carbon Fibre Body este disponibil într-o serie de nuanțe personalizate, care pot varia în complexitate, în funcție de designul dorit.

În SUA, noul 765LT costă minim 358.000 de dolari!

Vezi şi:

Iti place articolul?