in , ,

(foto) Noul Mercedes-AMG GT3 Edition 50 va fi făcut în doar cinci exemplare

După câte poate cunoaşteţi, în acest an subdiviziunea Mercedes-AMG împlineşte 50 de ani de existenţă şi deja am asistat la prezentarea unor ediţii jubiliare ale unor automobile.

În luna ianuarie nemţii au arătat coupeul AMG GT C Edition 50, iar în februarie decapotabila GT C Roadster Edition 50. Acum însă Mercedes-AMG s-a gândit să facă ceva special din modelul de curse GT3.

Mercedes AMG GT3 Edition 50 0

Premiera noului sportcar a avut loc în acest weekend, înainte de startul cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Aflăm deci că maşina este construită pe baza coupeului obişnuit GT3, însă aceasta se deosebeşte printr-o culoare mată a caroseriei cu linii negre pe capotă, diverse logouri şi inscripţii 50 Years AMG.

Noul GT3 Edition 50 este în primul rând o maşină de curse şi de aceea în habitaclu nu se vor găsi nişte scaune confortabile sau dotări exclusive. Proprietarul va sta într-un scaun de curse înconjurat de o cuşcă de protecţie şi în faţa unui volan sport. Pe tunelul central va fi poziţionat un dispozitiv electronic prin care se vor putea schimba câteva dintre caracteristicile maşinii.

Mercedes AMG GT3 Edition 50 6

Sub capotă se află un propulsor V8 bi-turbo de 6.3 litri a cărui putere nu a fost dezvăluită. Motorul lucrează alături de o transmisie secvenţială de curse.

Achiziţionarea unui astfel de automobil va fi practic imposibilă. De ce? Pentru că Mercedes-AMG va produce doar cinci exemplare GT3 Edition 50, care vor ajunge în proprietatea unor colecţionari aleşi care mai sunt şi pasionaţi de autosport.