in , ,

(foto) Noul Porsche Cayenne, testat în Barcelona şi Canada de jurnalişti. Iată ce ascunde sub camuflaj

Noua generaţie Porsche Cayenne va fi prezentată în cadrul unui eveniment special, organizat în Stuttgart, la 29 august 2017. Informaţia a fost dezvăluită de mai mulţi jurnalişti care au avut ocazia să testeze prototipuri ale modelului înainte de premieră, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul noii generaţii Panamera sau a noului 911 GT2 RS

Noul Porsche Cayenne prototip teste 1

Din materialele exclusive ale unor colegi din occident, aflăm că aceștia au fost invitaţi de Porsche pentru a-şi face primele impresii despre noul Cayenne, atât la temperaturi înalte, cât şi la unele foarte joase de până la minus 40 de grade, în Barcelona şi în nordul Canadei respectiv.

Noul Porsche Cayenne prototip teste 147

Aşadar, din primele impresii aflăm că noul Porsche Cayenne va fi revizuit până în “măduva oaselor” şi după 14 ani de producţie noul model se doreşte a fi unul care va domina în segmentul din care face parte. La bază va sta platforma MLB Evo într-o variantă scurtată, fapt care va face maşina mai uşoară (-100 de kg) şi care îi va spori în acelaşi timp performanţele.

Noul Porsche Cayenne prototip teste 117

Formele corpului SUV-ului nu vor avea de suferit mult sau mai bine zis vor evolua, însă după ce va fi dat jos tot camuflajul ne vom întâlni cu o “faţă” de Panamera. Blocurile optice frontale vor fi asemănătoare sau identice cu cele al gran turismo-ului german, având patru LED-uri puternice în construcţie, iar stopurile vor fi legate între ele printr-o fâşie luminoasă.

Noul Porsche Cayenne prototip teste 77

În habitaclu va fi aceeaşi situaţie. Cel din spatele volanului va vedea în faţa ochilor un panou de bord cu ecrane digitale, un sistem multimedia şi o consolă centrală identică cu cea din noua generaţie Panamera. Nu va lipsi de pe planşa de bord un cronometru tradiţional, dar şi mânerele poziţionate tradiţional pentru Cayenne lângă tunelul central.

Noul Porsche Cayenne prototip teste 7

Trecând la partea tehnică, iniţial sub capotă vor sta trei propulsoare: un V6 turbo de 3.0 litri cu 340 CP, un V6 twin-turbo de 2.9 litri cu 440 CP (Cayenne S) şi un V8 twin-turbo de 4.0 litri cu 550 CP (Cayenne Turbo).

Portofoliul ar putea fi completat ulterior cu: o unitate plug-in hybrid bazată de acel V6 de 2.9 litri şi care va produce în jurul a 460 de CP, iar varianta de top ar putea fi un sistem de propulsie hibrid cu un V8 Turbo (aproximativ 680 de CP). Vor exista la sigur şi două diesel-uri: un V6 de 3.0 litri cu 320 de CP şi un V8 de 4.0 litri cu 422 CP.

Toate motoarele vor trimite puterea spre toate cele patru roţi printr-o cutie de viteze automată ZF quick-shift cu opt trepte şi cu un convertor automat al cuplului.

Noul Porsche Cayenne prototip teste 85

Standard va exista o suspensie de oţel cu amortizoare adaptive, în timp ce opţional se va putea comanda una pneumatică cu trei camere. Pentru prima dată, Cayenne va veni cu roţi cu un cauciuc mai mare pe puntea din spate, proiectate special pentru jante cu dimensiuni cuprinse între 19 şi 22 de inci.

În total Porsche a testat în jurul a 150 de prototipuri Cayenne în diferite colţuri ale lumii.

Menţionăm că în scurt timp după evenimentul de prezentare la Stuttgart, vom avea ocazia să vedem noul Porsche Cayenne şi la Salonul Auto de la Frankfurt. Staţi aproape pentru mai multe detalii!

Sursă foto: Car&Driver, Autocar