in ,

(foto) Premieră: Noul Porsche Taycan începe să devină mai accesibil. Detalii despre primul model cu tracţiune spate

Porsche a prezentat modelul Taycan dotat cu un singur motor electric pe puntea din spate şi care are respectiv tracţiune spate. Versiunea de bază, care pur şi simplu se numeşte Taycan, se va comercializa deocamdată pe piaţa din China, acolo unde a şi avut loc premiera.

Potrivit informaţiilor oficiale disponibile la moment, noua versiune Taycan are un motor electric ce produce 408 CP, alături de o cutie de viteze cu două trepte pentru funcţionarea sa corectă, precum și o baterie Performance cu o capacitate de 79.2 kWh. Dar, opţional, ca şi în cazul lui Taycan 4S, se poate monta o baterie Performance Plus cu o capacitate de 93.4 kWh, în acest caz puterea generată de singurul motor electric ridicându-se la 476 CP! (Numărul de CP anunţat în ambele cazuri este valabil în regim overboost cu Launch Control).

Autonomia maşinii în specificaţie chineză este anunţată ca fiind de până la 414 şi 489 de km respectiv, în ciclu NEDC învechit, care este încă utilizat în China. La moment producătorul menţionează caracteristicile dinamice ale celui mai puternic Taycan RWD doar: acceleraţie 0-100 km/h în 5.4 secunde și o viteză maximă limitată la 230 km/h.

Ambele modele cu cele două versiuni de baterie pot fi încărcate cu încărcătoare de mare putere de 800 V de la 5% la 80% în doar 30 de minute. De asemenea, maşinile au cea mai bună putere de recuperare din segment. Cu o putere de până la 265 kW, Taycan se poate lăuda cu o autonomie disponibilă pentru alţi 4 km de drum după ce a recuperat toată energia de la o decelerare 200-0 km/h.

În rest Taycan-ul de bază este aproape identic cu versiunile mai scumpe, din lista dotărilor standard făcând parte: suspensie pneumatică adaptivă cu stabilizatori activi, faruri LED, jante Taycan Aero de 19 inci cu etrieri de frână negri, scaune frontale Comfort (reglabile în 14 direcţii) cu Memory Package şi Advanced Climate Control (pe două zone), acoperiş panoramic, etc. Un head-up display, Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) şi roţile directoare spate sunt opţiuni, printre altele.

Datorită absenței unui al doilea motor electric, compartimentul pentru bagaje din față a reușit să crească ușor în dimensiune, astfel încât volumul total, împreună cu portbagajul principal din spate, a crescut de la 447 la 491 litri.

Opțiunile de personalizare ale seriei Taycan au fost extinse în continuare. În paleta de culori pentru caroserie au fost incluse şapte nuanţe noi:  Frozen Berry Metallic, Coffee Beige Metallic, Cherry Metallic, Mahogany Metallic, Neptune Blue Metallic, Ice Grey Metallic şi Crayon, care, împreună cu un număr mare de opțiuni interioare, oferă și mai multe posibilități de personalizare. Porsche Exclusive Manufaktur oferă soluții personalizate cum ar fi faruri LED în Glacier Blue, Taycan Exclusive Design Wheels cu Aeroblades Carbon și cusături contrastante, precum și diferite inserţii colorate pe secţiunile centrale ale scaunelor.

Prețul de pornire pentru versiunea în cauză a Porsche Taycan în China este de 888.000 de yuani (aproximativ 111.200 de euro). Bateria opţională adaugă alţi 60.500 yuani (7.576 euro). Modelul este aşteptat mai târziu şi în Europa.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?