in ,

(video) Noul Rolls-Royce Wraith Luminary Collection are panouri de lemn iluminate şi ţesături din oţel

Compania Rolls-Royce a prezentat o nouă versiune specială a coupeului Wraith numită Luminary Collection şi care îl transformă într-o adevărată maşină de colecţie!

În total vor exista 55 de exemplare şi proprietarul fiecărui automobil va călători “printre stele”.

De asamblarea manuală a fiecărei maşini se va ocupa subdiviziunea Rolls-Royce Bespoke, care este specializată în comenzi individuale ale clienților mărcii.

Special pentru acest Wraith a fost dezvoltată o vopsea gri exclusivă Sunburst Gray, inspirată din gama de culori a “orei de aur“, iar pe toată lungimea automobilului, pe părţile laterale, se va realiza manual câte o linie Sunburst Motif care imită razele soarelui.

Alte intrigi sunt adăugate prin linii Wake Channel pictate manual pe capotă și de pinteni aplicați pe centrele roților, fiecare în nuanţă Saddlery Tan, care poartă referire la culoarea tapiţeriei de la interior.

Vezi şi: (foto) Rolls-Royce Wraith Regatta: Un iaht de lux pe patru roţi

Vezi și: (foto) Premieră: Rolls-Royce Wraith Inspired by British Music

Odată ce portierele acestei maşini sunt deschise, pasagerii sunt întâmpinaţi de numeroase inserţii din lemn de stejar Tudor, original din pădurile cehe, selectat pentru adâncimea culorii și densitatea structurii. Pentru prima dată în istoria mărcii acestea sunt iluminate la apăsarea unui buton de 176 de LED-uri integrate în lemn. Conform viziunii companiei, acestea ar trebui să strălucească ca și urmele lăsate de o stea căzătoare.

Tavanul mașinii este format din alte 1.340 de LED-uri interconectate prin fibră optică, care sunt aranjate în conformitate cu constelațiile și simbolizează cerul înstelat. Iar într-o ordine şi o perioadă de timp aleatorie, mai mult deasupra scaunelor pasagerilor din faţă, este imitată căderea a opt stele. Un astfel de sistem complex este configurat de specialiştii Rolls-Royce în aproximativ 20 de ore.

Vezi şi: (foto) Unic în lume. Rolls-Royce a prezentat coupeul Nautical Wraith

Vezi şi: (foto) Rolls-Royce a făcut două maşini speciale în cinstea unor oraşe mari din Asia

Scaunele din față și cele din spate sunt tapiţate cu piele de diferite culori: maro Saddlery Tan în față, Anthracite în spate.

Cel mai mult însă se remarcă inserțiile de pe uși și de pe tunelul central, care sunt realizate dintr-un material unic – filamente din oțel inoxidabil. Diametrul fiecăruia este de 0.08-0.19 milimetri, sunt ţesute manual în poziţii fixe de 45 de grade, iar pentru a obține rezultatul final este nevoie de trei zile.

Sub capotă nu s-a intervenit, însă după forma blocurilor optice se poate remarca faptul că la bază stă varianta modernizată Wraith Black Badge. Acest lucru înseamnă că sub capotă se află un motor V12 twin-turbo de 6.6 litri, care produce 633 CP și 870 Nm.

Propulsorul este combinat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte. Până la 100 km/h poate accelera în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h.

Cât costă o astfel de maşină rămâne un mister, însă la sigur preţul este de ordinul sutelor de mii de euro.

Vezi și: (foto/video) Jon Olsson îşi arată noua sa maşină – un Rolls-Royce Wraith cu 810 CP

Iti place articolul?