(video/update) Noul Toyota Corolla Sedan va arăta uşor diferit în SUA şi în Europa

Distribuie:
 • 54
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

(update 13.11.2018) Sedanul Toyota Corolla de generaţie nouă nu va fi identic din punct de vedere stilistic cu modelele europene Corolla Hatchback şi Corolla Touring Sports. Cel puţin asta se prevede pentru sedanul specific pieţei americane.

Maşina va fi făcută în stilul modelului american Toyota Corola Hathback, dar va avea un design diferit cel puţin al părţii frontale. Blocurile optice vor fi compuse din trei fâşii LED şi nu din două cum sunt pe maşinile europene. De asemenea, proiectoarele anti ceaţă vor fi înlocuite de nişte benzi la fel LED. Grila radiatorului va avea o textură diferită, în timp ce logoul va urca de pe o inserţie din plastic pe capotă.

Nu se exclude că avem în faţă un nivel de echipare sport pentru Corolla Sedan, care include şi un kit exterior aerodinamic sportiv. Un indiciu în acest sens ni-l arată forma general agresivă, dar şi pseudo splitter-ul de pe bara de protecţie.

Imagine teaser finală

Iată cum arată noua generaţie Toyota Corolla Hatchback în specificaţie americană, europeană şi pentru comparaţie modelul break european Touring Sports.

Apropo, aflăm din ultimele informaţii că sedanul Toyota Corolla va fi prezentat şi de către subdiviziunea americană a companiei, în Carmel, California, în seara zilei de 15 noiembrie. Diferenţa de fusuri orare va face ca evenimentul de prezentare să se desfăşoare practic concomitent în SUA şi China.


(update 09.11.2018) Toyota anunţă oficial când şi unde va prezenta noul sedan Corolla

Toyota anunţă oficial că premiera noii generaţii Corolla Sedan va avea loc exact peste o săptămână, pe 16 noiembrie 2018, în cadrul Salonului Auto Internaţional din Guangzhou, China. Anterior s-a vehiculat că maşina va fi adusă mai spre sfârşitul lunii la Salonul Auto de la Los Angeles.

Urmând modelele Hatchback și Touring Sports recent dezvăluite, Sedan este al treilea tip de caroserie, care se alătură celei de-a 12-a generații de modele Corolla.

Iată cele mai noi imagini render, făcute pe baza formelor maşinilor de teste camuflate:

FOTO: motor1.com

FOTO: motor1.com


(08.10.2018) Noul sedan Toyota Corolla va fi prezentat până la sfârşitul anului. Iată cum ar putea arăta

De când a apărut modelul Toyota Corolla, acesta a existat de regulă în trei tipuri de caroserii: hatchback, break şi sedan. Noua generaţie Toyota Corolla nu va prezenta o excepţie în acest sens: mai devreme în acest an a fost lansată într-o caroserie hatchback, mai nou în una break pentru Europa şi în curând, respectiv, urmează să vedem şi noul sedan.

Vezi şi: PARIS 2018: Noile Toyota RAV4, Corolla şi Camry Hybrid – Reportaj Video AutoBlog.MD

A 12-a generaţie a modelului Corolla sedan este încă în proces de testare. Automobilul este practic gata şi urmează să-şi facă debutul până la sfârşitul acestui an, cel mai probabil în noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles.

Secțiunea frontală a maşinii va rămâne în mare măsură similară, dacă nu chiar identică cu cea a modelului Corolla Hatchback și Corolla Touring Sports, în timp ce, firește, schimbările majore diferenţele majore se vor remarca în partea posterioară, începând de la montanţi până la stopuri şi bara de protecţie.

Iată nişte imagini de tip render care au fost create pe baza detaliilor analizate pe maşinile de teste. Totuşi, ar trebuie să aşteptăm lansarea finală ca să ne convingem că va arăta astfel şi nu trebuie să uităm că dacă tot ar urma să fie prezentat peste ocean, modelul în specificaţie americană s-ar putea deosebi de cel european, mai ales prin stopuri.

Cele mai noi informaţii care circulă prin presa auto ne spun că sedanul Corolla nu va avea vreun motor turbo, ceea ce înseamnă că unitatea pe benzină de 1.2 litri pe care o are modelul european Corolla Hatchback este omisă pentru sedan. Acest lucru indică asupra faptului că sub capota sedanului va fi lăsată o unitate natural aspirată de 2.0 litri, cel mai probabil fiind vorba de motorul Dynamic Force M20A-FKS, care produce 168 CP și 205 Nm, cuplat la un CVT.

Acest Direct Shift-CVT reprezintă un nou tip de transmisie variabilă continuă, primul de felul său care folosește o aşa-zisă „treaptă de lansare”. Aceasta ajută la îmbunătățirea eficienței transmisiei în rapoarte inferioare, unde eficiența centurii este slabă, de exemplu când are loc pornirea de la o oprire completă.

Noul Corolla sedan va fi construit pe platforma Toyota New Global Architecture (TNGA), care are suspensie frontală MacPherson și una multi-link în spate, ca şi Corolla Hatchback și C-HR. În interior, sedanul Corolla va adopta aproape cu siguranță arhitectura tabloului de bord din hatchback, cu niveluri de echipare care ar putea fi similare.

Preţul de start al sedanului ar putea fi asemănător sau chiar identic cu cel al hatchback-ului pe unele pieţe. Aşteptăm mai multe detalii, staţi aproape.

Vezi şi: (video) Test Drive: Toyota Corolla facelift


Distribuie:
 • 54
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

You may also like...