(video) Noul SUV electric Audi e-tron îşi arată în premieră interiorul cu cinci ecrane

Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Audi va prezenta public şi în premieră în această după amiază, la Royal Danish Playhouse din Copenhaga, interiorul primului său SUV electric numit e-tron. Până atunci, pentru cei care nu vor putea asista la eveniment, producătorul a publicat o serie de imagini oficiale, dar şi o porţie nouă de informaţii despre acest model.

Având un ampatament cu o lungime de 2.928 milimetri, prototipul Audi e-tron are un spațiu amplu pentru cinci pasageri și bagajele lor. Lungimea interioară, spaţiul pentru cap din față și spate, precum și cel pentru genunchi din al doilea rând de scaune sunt de primă clasă, ca şi în segmentul SUV-urilor full-size. Pasagerii de pe bancheta din spate vor fi plăcuţi surprinşi să vadă că în locul unui tunel central se regăseşte un panou plat care va asigura un spaţiu suplimentar pentru picioare.

Planşa de bord este familiară, în stilul ultimelor modele noi şi premium din gamă, cu o linie generală orizontală, cu un panou de bord digital standard Audi virtual cockpit, alături de alte două ecrane pe consola centrală, poziţionată la nivele diferite.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Primul SUV electric Audi, noul e-tron, va fi lansat spre sfârşitul lui 2018

Vezi şi: (video) Detalii despre noul Audi e-tron. Ce autonomie va avea şi modurile în care va putea fi încărcat

Opţional, proprietarul îşi va putea comanda alte două ecrane care vin opţional, împreună şi în premieră pe o maşină de serie, cu nişte oglinzi retrovizoare virtuale. Acestea vor fi poziţionate pe uşi la un nivel superior, vor fi de tip OLED şi vor măsura 7.0 inci fiecare. Imaginile pe aceste ecrane vor fi redate cu ajutorul unor camere montate în nişte corpuri exterioare care au o formă mai compactă decât oglinzile retrovizoare tradiţionale.

Audi spune că pasagerii vor putea controla tactil aceste ecrane. Imaginea redată va putea fi mişcată pentru a fi vizualizată din mai multe poziţii sau unghiuri, iar prin intermediul unui gest de zoom, similar celui folosit pe smartphone-uri, imaginea se va putea apropia sau îndepărta la nevoie.

Şoferul va mai putea selecta din sistemul MMI unul din trei moduri de vedere al camerelor: pentru conducerea pe autostradă, pentru manevre de întoarcere și pentru parcare.

Vezi şi: Detalii despre noul Audi e-tron. Va avea standard o suspensie pneumatică şi în premieră oglinzi retrovizoare virtuale

O altă caracteristică atrăgătoare de pe noul Audi e-tron va fi un tunel central între scaunele faţă, care se sprijină pe nişte pereţi laterali deschişi. Împreună cu un levier care este integrat în unul din aceşti pereţi, totul pare că pluteşte, frumos.

În fiecare linie de echipament, interiorul prototipului Audi e-tron prezintă materiale de tapițerie, culori și inlay-uri coordonate cu atenție. Fie că este vorba de piele rafinată Valcona sau de inserţii din aluminiu fumuriu pentru un aspect sportiv, SUV-ul electric îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate în ceea ce privește manopera și alegerea materialelor. Însăşi forma cusăturilor de pe scaune va aduce aminte de plăcile cu circuite electrice.

Ca o opțiune, se va putea opta pentru nişte cusături şi linii contrastante într-o culoare portocalie – un motiv preluat de la componentele sistemului electric de înaltă tensiune. Opţional va fi oferit şi un sistem de iluminare ambientală/conturată, în care şi emblema e-tron de pe planşa de bord va fi iluminată din spate.

O altă opţiune va fi sistemul audio Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. Fără efecte artificiale, muzica va fi redată ca într-o sală de concerte prin intermediul a 16 difuzoare şi un amplificator care produc în total o putere de 705 waţi.

Deocamdată premiera noului Audi e-tron rămâne programată pentru sfârşitul acestei veri, la Bruxelles.

Vezi şi: Audi anunţă cât costă primul său electromobil, când îl va prezenta şi debutul a două noi versiuni pentru A8

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...