in , ,

(foto) Noul Toyota GR HV SPORTS concept – sportcar cu o cutie automată-mecanică

Compania Toyota a prezentat conceptul unui sportcar cu tracțiune spate și cu două locuri, numit GR HV Sports. Stilul de la exterior a fost împrumutat de la monoposturile mărcii pe care le foloseşte în categoria LMP1 din campionatul WEC.

Mai mult, cei care cunosc foarte bine maşinile produse de Toyota, vor afirma că aceasta este făcută bine înţeles pe baza coupeului GT86.

 

Automobilul este echipat cu un sistem de propulsie hibrid şi cu o cutie de viteze automată, care este făcută într-un mod neobișnuit, cu schimbare manuală a treptelor. În acest mod șoferul poate schimba vitezele cu ajutorul levierului în conformitate cu schema tradițională H, la fel ca la o cutie de viteze mecanică cu șase trepte.

În același timp, butonul de pornire a motorului este sub capacul din vârful levierului, iar modurile transmisiei pot fi alese prin nişte butoane de pe consola centrală, făcute în stilul celor care există pe modelele Aston Martin.

Toyota GR HV SPORTS concept 8

Automobilul are o caroserie tip “targa” și un design general în stilul prototipului sport TS050 Hybrid, lucru menţionat anterior. Sunt similare blocurile optice LED verticale și stopurile orizontale, jantele din aluminiu și difuzorul de pe bara de protecţie spate.

Premiera noului automobil conceptual făcut în colaborare cu TOYOTA GAZOO Racing va avea loc la sfârșitul lunii în cadrul Salonului Auto de la Tokio. Tot acolo va fi arătat şi Toyota Tj Cruiser Concept.

Toyota GR HV SPORTS concept 0

 

Toyota GR HV SPORTS concept 1

 

Toyota GR HV SPORTS concept 2


Toyota GR HV SPORTS concept 3

 

Toyota GR HV SPORTS concept 4

 

Toyota GR HV SPORTS concept 6

 

Toyota GR HV SPORTS concept 10