in ,

LoveLove

(galerie foto) Premieră: Nu veţi crede, dar acesta este un Ferrari şi va exista în doar 15 exemplare

Atelierul Carrozzeria Touring Superleggera din Milano îşi arată lumii noul său proiect. Se numeşte Aero 3, este un supercar şi are la bază modelul care a intrat deja în istorie – Ferrari F12berlinetta!

De fapt foloseşte doar şasiul şi motorul căluţului cabrat, tehnic vorbind, ceea ce înseamnă că din punct de vedere mecanic, electric şi electronic nu există nicio diferenţă.

Italienii spun că în procesul de creare a noii caroserii s-au inspirat de la maşinile de curse ale anilor ’30 ai secolului trecut. Acest lucru se poate observa mai mult prin forma părţii posterioare, acolo unde nu există vreo lunetă, ci un capac cu o aripă montată central, vertical. Noua “haină” este realizată integral din fibră de carbon.

Aspectul lui Aero 3 nu aminteşte cu nimic de modelul Ferrari pentru că totul a fost transformat. Noi sunt farurile, stopurile, capota, portierele, aripile, chiar şi linia geamurilor laterale, printre altele.

În habitaclu însă, cei care sunt cunoscuţi cu maşinile Ferrari, vor sesiza automat lucruri cunoscute: arhitectura planşei de bord, dar şi volanul, au rămas păstrate de la F12berlinetta.

Cu toate acestea, consola centrală, scaunele și panourile uşilor sunt oarecum diferite. Tapiţeria combină culorile negru și roșu, iar materialele folosite sunt de cea mai superioară calitate. Centurile de siguranţă de la Sabelt se prind în mai multe puncte.

Noul Aero 3 este cu aproximativ 20 cm mai lung decât mașina care-i stă la bază şi chiar dacă are o caroserie din fibră de carbon, modelul nu este mai uşor decât F12berlinetta. Astfel, caracteristicile dinamice sunt aceleaşi: 0-100 km/h în 3.1 secunde şi o viteză maximă de 340 km/h.

Toate acestea sunt asigurate de un V12 natural aspirat de 6.3 litri (cu 740 CP şi 690 Nm de cuplu), care trimite toată puterea pe puntea din spate printr-o cutie de viteze robotizată cu şapte rapoarte.

Cât costă noul Touring Superleggera Aero 3 nu s-a anunţat. Atelierul va realiza doar 15 automobile şi va avea nevoie de aproximativ jumătate de an pentru a asambla şi livra unul, fiecare fiind realizat şi personalizat în baza preferințelor clientului.

Află mai multe detalii din documentul ataşat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?