in

(foto) O bază aeriană din Marea Britanie este plină de maşini noi care aşteaptă să fie vândute

În luna aprilie, în aproape toată Europa s-au oprit parţial sau complet vânzările de maşini noi din cauza carantinei instituite în mai multe ţări pentru a stopa în măsura posibilităţilor răspândirea noului tip de coronavirus. Am relatat anterior despre rezultatele vânzărilor în aprilie atât în lume, cât şi în Moldova.

masini vinzari baza aeriana Marea Britanie 1

Într-o situaţie dificilă, dar şi mai neobişnuită, s-a pomenit Marea Britanie, acolo unde cererea a scăzut cu 97% față de aprilie 2019 – cel mai scăzut nivel de după anul 1946! Astfel, au fost înmatriculate doar 4.321 de autovehicule!

Amploarea crizei care afectează industria devine evidentă atunci când te uiți la nişte fotografii ale unei baze aeriene pline cu mașini nevândute. Imaginile publicate de Daily Mail arată fosta bază a Royal Air Force – Upper Heidford din regiunea Oxfordshire.

Mii de mașini noi încă nu şi-au găsit cumpărători. Acolo sunt stocate automobile de diferite mărci, inclusiv şi premium, cum ar fi Range Rover şi Jaguar. Valoarea totală a tuturor autoturismelor din acest parc este estimată la 35 de milioane de lire sterline.

Fosta bază aeriană va fi folosită pentru depozitarea mașinilor timp de câteva săptămâni, după care treptat vor fi trimise dealerilor, deşi experți britanici sunt de părere că mulţi dealeri auto nu vor supraviețui acestei crize.

În context, iată şi o statistică de vânzări interesantă pentru luna aprilie. Primele două locuri în topul celor mai populare maşini sunt ocupate de electromobile, ceea ce nu s-a întâmplat să fie pe vremuri “paşnice”. Tesla Model 3 a fost cumpărată de 658 locuitori, iar Jaguar I-PACE de 367.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: