(foto) O casă pe roţi bine aranjată. Atelierul Irmscher va face doar 68 de astfel de Opel-uri Vivaro

Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Irmscher este un atelier german de tuning despre care nu ştie prea multă lume, însă a fost fondat în anul 1968 şi recent a trecut prin mâinile specialiştilor săi maşina cu numărul 500.000.

Datorită acestui fapt şi cu ocazia jubileului, un microbuz Opel Vivaro în variantă pentru transportul pasagerilor a fost transformat într-o mini casă pe roţi, dar şi tunată ca atare.

Maşina a fost botezată Liner 68 şi comparativ cu ceea ce era înainte a devenit mai agresivă, mai sportivă. Pe lângă o combinaţie reuşită de culori pe caroserie, acest Opel Vivaro mai are noi bare de protecţie, praguri laterale, o grilă diferită a radiatorului, stopuri fumurii, un spoiler deasupra uşii portbagajului şi nişte jante de 20 de inci cu anvelope Pirelli, care nu pot fi comandate nici opţional de la producător.

Vezi şi: (foto) Opel introduce modelul business Vivaro Tourer şi cel pentru familişti Vivaro Combi+

În habitaclu au apărut numeroase inserţii decorative din piele şi nişte covoraşe din velur în zona cabinei unde călătoreşte şoferul şi pasagerul din dreapta sa.

În compartimentul dedicat transportului pasagerilor au fost scoase toate rândurile de scaune şi montat un sistem I-Flex prin care microbuzul Opel poate fi transformat într-o mini casă pe roţi.

Vezi şi: (foto) Noul Mercedes X-Class poate fi transformat uşor într-o casă pe roţi, cu bucătărie şi baie. Iată cum

Într-o poziţie fixă nu iese nimic în evidenţă în afară de nişte suprafeţe de culoare albă şi portocalie, însă o dată ce uşa portbagajului este deschisă se face un acces comod la un dulap cu mai multe compartimente. Printre acestea se numără sertare pentru păstrarea produselor alimentare, o chiuvetă cu robinet, două rezervoare de 25 de litri pentru apă potabilă şi cea reziduală, un aragaz şi multe altele.

Deasupra acestui dulap sunt aranjate unele peste altele câteva panouri cu saltele moi, care, atunci când sunt desfăcute şi fixate, se transformă într-o suprafaţă imensă pe care se poate dormi.

Vezi şi: (video) Un pick-up Ford a fost transformat într-o casă pe roți care costă 1.5 milioane de dolari

Irmscher a lucrat puţin şi la capitolul tehnic. Liner 68 a primit noi arcuri şi amortizoare care i-au micşorat garda la sol cu 35 de mm, dar şi un „imbold” ca puterea motorului să crească de la 145 la 175 de cai.

Vezi şi: (video) Intră, locuieşte şi călătoreşte. VW a prezentat casa pe roţi California XXL Concept

În total vor fi produse 68 de exemplare şi acestea vor fi disponibile pentru a fi cumpărate direct de la Irmscher sau de la dealerii parteneri Opel.

Un Vivaro are un preţ de start de circa 33.000 de euro în Germania. Costul tuturor modificărilor puse la dispoziţie de atelier se ridică la 12.000 de euro. În cazul în care clienţii vor dori doar transformarea habitaclului, vor achita doar 4.000 de euro.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...