in ,

(foto) O decapotabilă Ferrari, construită în doar opt exemplare, a fost vândută pentru o sumă enormă de bani

Un Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti a fost vândut la licitația organizată de către casa RM Sotheby’s din New York. Actualul proprietar a scos din buzunar pentru a avea o astfel de bijuterie 17.990.000 de dolari!

În anul 1959, această mașină, pregătită pentru curse direct din uzina mărcii, a fost a treia în categoria sa și a cincea în clasamentul general al cursei “24 de ore de la Le Mans”.

Vezi şi: (video) Cel mai rar Ferrari care poate dezvolta peste 360 de km/h şi despre care nu ai ştiut

Exemplarul vândut are numărul șasiului “1451 GT” şi este una din cele opt California Spider care a primit o caroserie făcută integral din aluminiu. Mașina este construită în conformitate cu specificațiile necesare pentru participarea la Le Mans şi are sub capotă un motor V12 de 3.0 litri care produce un total de 266 de CP.

În ultimul deceniu, acest Ferrari 250 GT LWB și-a schimbat proprietarul de mai multe ori și a participat în mod repetat la curse pentru mașini clasice şi la concursuri de eleganță.

În 2008, mașina a primit un certificat de la Ferrari Classiche, care confirmă că exemplarul a păstrat șasiul, motorul, cutia de viteze și diferențialul spate originale. Iar în 2010 automobilul exclusiv a fost restaurat complet, inclusiv şi livreaua-i originală care a purtat-o în timpul participării la maratonul francez.

Vezi şi: (video) Şi rablele au un preţ. Iată la cât a fost evaluat acest Ferrari unic, abandonat în garaj 40 de ani

GALERIE FOTO: