in

(foto) O nouă modă de escrocherie. I-a pus un lacăt pe mânerul uşii şi i-a lăsat un mesaj

Un nou tip de escrocherie se răspândește în ţările vecine din estul Republicii Moldova. Infractori “politicoşi” atârnă de mânerul portierei din faţă a unui automobil un lacăt, după care dispar lăsând un mesaj în toarta încuietorii.

De regulă şi în majoritatea situaţiilor de acest gen, care implică extorcarea de bani de la proprietarii de maşini cu ajutorul lacătelor, aceste obiecte se prind de jante, care imobilizează maşina şi fac practic imposibil deplasarea cu viteze mari.

În acest caz însă, escrocul a prins lacătul de mânerul uşii şi la prima vedere nu a creat niciun impediment: accesul la interior se poate face, iar maşina poate porni de pe loc. Însă, odată ce automobilul va prinde viteză lacătul va începe să se mişte pe mâner şi să zgârie neplăcut caroseria.

Pentru a evita acest lucru neplăcut, infractorul a lăsat un mesaj cu o instrucţiune despre cum poate fi găsită cheia care se află undeva în apropiere. Tot ce trebuie să facă şoferul este să transfere o sumă de bani într-un portofel electronic, după care acest lucru “nu se va mai repeta”!

Vezi şi: (foto) Şoferul unei Toyota din Chişinău a parcat pe o trecere de pietoni. Iată cum a fost pedepsit

Vezi şi: (foto) O şoferiţă din Chişinău a găsit pe maşină un buchet de flori cu un mesaj. Iată ce a citit

În această stiuaţie s-a pomenit o femeie din oraşul Ekaterinburg din Federaţia Rusă, proprietară a unui Mercedes-Benz GL. Potrivit portalului E1.ru, rusoaica nu a acceptat condiţiile şi a decis să scoată lacătul cu forţe proprii cu ajutorul unui fierăstrău.

Vezi şi: Dintr-un sat din Rusia s-a furat un Rolls-Royce. Hoţii au cheltuit doar 28 de euro pentru a face asta

Iti place articolul?