in ,

(foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noii generaţii Mercedes-Benz A-Class

Compania Mercedes-Benz a dezvăluit oficial primele imagini cu interiorul noii generaţii A-Class, alături de câteva informaţii importante. Chiar dacă este unul dintre cele mai accesibile modele ale mărcii germane, se pare că producătorii au decis să-i crească “maturitatea” de la interior, aşa cum au făcut-o şi pentru alte modele mai scumpe.

Primul lucru care iese în evidenţă în habitaclul noului A-Class este planşa de bord nouă care include două ecrane digitale imense. Apropo, pe noul hatchback toată această construcţie high-tech nu va fi acoperită cu vreun cozoroc, aşa cum ştim că are un E-Class sau un S-Class.

Mai aflăm că versiunea de bază a noului A-Class nu va include vreun panou de bord cu ceasuri analogice, ci un ecran digital de şapte inci pe care va fi afişat, vitezometrul, turometrul şi alte informaţii necesare. Alături de acesta va exista un alt ecran cu o diagonală de şapte inci a sistemului multimedia. Deocamdată nu putem vedea cum arată acestea.

Noul Mercedes-Benz A-Class într-un nivel de echipare mediu să spunem, va avea un asemenea panou de bord digital ca şi cel de pe versiunea de bază, însă ecranul sistemului multimedia va măsura în diagonală 10.25 inci.

Cele mai scumpe versiuni A-Class vor dispune deja de două ecrane cu o diagonală de 10.25 inci, atât pentru panoul de bord, cât şi pentru sistemul multimedia.

Sistemul multimedia va putea fi controlat cu ajutorul unei suprafeţe speciale tactile, instalată pe tunelul central. Sistemul de climatizare va avea un bloc individual de comenzi pe consola centrală. Volanul multifuncţional va include butoane tactile, exact ca şi pe noul S-Class facelift, iar forma acestuia va varia în funcţie de nivelul de echipare.

Vezi şi: (video) Mai multe versiuni ale noului Mercedes-Benz A-Class au fost văzute la teste pe Nurburging

Mercedes-Benz ne mai spune că noul A-Class a devenit mai spaţios decât predecesorul său. Lăţimea de la nivelul coatelor a crescut cu 35-36 de mm, la nivelul umerilor cu 9 mm în faţă şi cu 22 mm în spate, în timp ce deasupra capului pasagerilor au apărut alţi 7-8 mm suplimentari.

Mai bună va fi poziţia la volan şi vizibilitatea datorită noii arhitecturi a planşei de bord, a montanţilor frontali mai subţiri şi a oglinzilor retrovizoare care au fost puse pe nişte picioruşe. Zona vizibilă de către şofer a crescut cu 10%.

La interior va mai exista un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori în loc de 12.

Standard vor exista nişte scaune comode reglabile în 20 de poziţii. Pe alte versiuni vor fi prezente scaune cu profil sportiv şi cu tetiere integrate. Opţional vor putea fi comandate şi nişte scaune multi conturate, care vor avea nişte camere de aer reglabile, ventilare şi funcţie de masaj.

Vezi şi: Imagini spion: Surse din Occident au anunţat când va fi prezentat noul Mercedes-Benz A-Class

Noul Mercedes-Benz a devenit mult mai practic. În buzunarele uşilor faţă se vor putea pune uşor nişte reviste de format A4, în timp ce pasagerii din spate vor avea acces la nişte suporturi pentru sticle.

Volumul portbagajului a crescut până la 370 de litri (cu 29 de litri), adâncimea a crescut cu 11.5 cm, iar pragul portbagajului este mai lat cu 20 de cm. Speteaza banchetei din spate îşi va putea schimba unghiul de înclinare şi este oferită în două varianta: împărţită în două în proporţie de 60:40 sau în trei în proporţie de 40:20:40.

Nu s-a confirmat încă oficial, dar premiera noului A-Class ar putea avea loc în primăvara anului viitor la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Iti place articolul?