in , ,

(foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noului Mercedes-Benz G-Class

Constructorul german de automobile premium Mercedes-Benz a dezvăluit oficial cum arată interiorul noului G-Class. Totodată, ni se confirmă din nou că premiera noului Gelandewagen va avea loc în ianuarie 2018, în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Detroit.

Vezi şi: (foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noului Mercedes-Benz Sprinter şi când va fi prezentat

Vizual, la exterior, noul Mercedes-Benz G-Class a păstrat designul prin care poate fi recunoscut uşor, iar o dovadă sunt şi imaginile spion de care am făcut rost mai devreme în acest an. Cu totul schimbat este însă habitaclul SUV-ului.

Pe lângă faptul că totul este nou, acesta a devenit mai spaţios şi mai luxos, evident făcut în stilul ultimelor modele din gamă, în particular vorbind despre S-Class facelift şi noul E-Class.

Comparativ cu predecesorul său, noul G-Class va creşte în dimensiuni la interior: cu 38 şi 150 de mm – spaţiul pentru picioare în faţă şi în spate respectiv, cu 38 şi 27 mm în zona umerilor în faţă şi în spate respectiv, dar şi cu 68 şi 56 de mm în zona coatelor în faţă şi în spate respectiv.

Scaunele spate se vor putea rabata în proporţii de 60, 40 sau 100 de procente.

Vezi şi: (foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noii generaţii Mercedes-Benz A-Class

În nivelul de echipare standard, maşina de teren va fi disponibilă cu un panou de bord cu ceasuri analogice, despărţite de un ecran color. De cealaltă parte, în maşinile cu nivele de echipare de top, pe planşa de bord vor domina două ecrane de 12.3 inci acoperite cu o singură bucată de sticlă, cel al sistemului multimedia fiind şi unul tactil.

În continuare, pe consola centrală vor domina două deflectoare ale sistemului de climatizare şi comenzi de blocare a diferenţialului, iar pe tunelul central care a fost ridicat la o înălţime considerabilă va exista un joystick cu o suprafaţă tactilă.

Mai aflăm că la alegere se vor oferi mai multe variante pentru decorul interior: piele de tipuri şi culori diferite, inserţii din fibră de carbon, metal sau lemn. Va exista şi un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, iar printre alte dotări se va număra un sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, trapă, scaune reglabile electric cu memorie, masaj, încălzire şi ventilare, dar şi cu profil Active Multicontour recomandat de asociația de ortopezi germani Aktion Gesunder Rücken.

Sistemul audio standard va fi compus din şapte difuzoare, iar opţional va fi oferit unul Burmester® surround cu 16 difuzoare şi un amplificator cu o putere de 590 de waţi.

Caracteristicile tehnice şi detalii despre designul exterior vor fi anunţate mai târziu.

Vezi şi: (foto) Imagini reale de la interiorul noului Mercedes-Benz G-Class. Poţi vedea şi bancheta din spate

Iti place articolul?