in ,

(foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noului Mercedes-Benz Sprinter şi când va fi prezentat

Subdiviziunea Daimler AG Mercedes-Benz Vans a prezentat în cadrul evenimentului Sprinter Innovation Campus organizat la Stuttgart câteva detalii noi despre noua generaţie a modelului Sprinter. Autovehiculul comercial va fi prezentat oficial în luna februarie a anului care vine.

Vezi şi: Va fi cel mai atrăgător din segment? Prima imagine oficială cu noul Mercedes-Benz Sprinter

Reprezentanţii Mercedes-Benz Vans au declarat că noul Sprinter va avea mai mult de 1.000 de posibilităţi şi variante de individualizare, iar un atu îl va reprezenta posibiltatea de a avea o conexiune permanentă la internet.

Ultima soluţie numită Mercedes PRO va fi benefică în cadrul marilor companii, a căror flotă de maşini comerciale vor fi interconectate între ele pentru o logistică mai bună.

Noul Sprinter va fi disponibil la comandă în mai multe variante de caroseii, ampatamente şi capacităţi de transport al mărfurilor.

Ce ţine de habitaclu şi în special spaţiul dedicat pasagerilor faţă, acolo se va putea găsi o planşă de bord complet nouă.

Volanul va fi unul nou şi făcut în stilul ultimelor modele din gamă, având inclusiv şi comenzi tactile. Un levier al cutiei de viteze (automate) nu va exista undeva pe consola/tunelul central, acesta fiind înlocuit de o manetă aflată în spatele volanului. Tot acolo se va găsi un panou de bord cu ceasuri analogice, dar despărțite de un ecran color. În preajmă va mai fi un buton Start/Stop pentru pornirea/oprirea motorului.

Pe consola centrală va exista un ecran al sistemului multimedia, evident disponibil în nivel de echipare de top, care este înconjurat de un panou cu butoane şi comenzi pentru acest sistem, spaţii de depozitare a lucrurilor, dar şi de două deflectoare făcute în stilul celor de pe modelele E-Class şi S-Class, dar într-o variantă mai simplă.

Sub acest panou al sistemului multimedia va exista unul mai compact, cu comenzi pentru sistemul de climatizare, iar mai jos un buton pentru acţionarea electrică a uşii/uşilor laterale.

Se mai poate observa că scaunul şoferului şi pasagerului din dreapta vor putea fi reglate electric, în cazul în care se va opta pentru o asemenea opţiune.

Mercedes-Benz Vans a dezvăluit şi o imagine teaser cu exteriorul noului Mercedes-Benz Sprinter. În partea frontală a maşinii vor exista blocuri optice cu LED-uri, mai compacte spre deosebire de cele de pe modelul actual, dar şi un logo imens pe grila radiatorului.

Noul Mercedes-Benz Sprinter va fi produs în serie începând cu primăvara anului 2018, iar în 2019, alături de eVito (model care va fi lansat în a doua jumătate a lui 2018), va apărea şi o variantă cu propulsie electrică eSprinter.

Iti place articolul?