in ,

(foto) Ordin de sus. Controale inopinate pe şantierele din ţară unde se repară şi se construiesc drumuri

După vizita personală în satul Vărvăreuca din raionul Floreşti, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a dat indicaţii de a organiza controale pe toate șantierele unde au loc lucrări de reparație și construcție în cadrul programului “Drumuri bune pentru Moldova”. Astăzi au avut loc primele vizite inopinate în mai multe localități din țară şi iată ce s-a depistat.

În timpul verificărilor, în localitatea Novosiolovca din raionul Taraclia, au fost depistate mai multe nereguli privind modul de executare a lucrărilor de reparație. Și anume, stratul de asfalt a fost aplicat fără a curăța partea carosabilă și fără a aplica emulsia bituminoasă, pentru a asigura adeziunea cu straturile inferioare!

Antreprenorul a fost avertizat și obligat să înlăture stratul de asfalt așternut necalitativ și să execute lucrările de reparație conform rigorilor tehnice stabilite. Lucrările au fost deja remediate – asfaltul așternut fără respectarea tehnologiei a fost frezat și înlocuit.

Tronsonul de drum va fi dat în exploatare abia după ce va fi verificată repetat calitatea lucrărilor de laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor.

Vezi şi: (video) Chiril Gaburici a mers să inspecteze drumul „celebru” din satul Vărvăreuca şi iată ce a găsit

Astfel de vizite inopinate au loc pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru a controla cum agenții economici, implicați în restaurarea drumurilor în cadrul programului “Drumuri bune pentru Moldova”, respectă standardele de calitate a lucrărilor. Dacă sunt depistate neconformități, antreprenorii sunt obligați să execute, repetat, din cont propriu, lucrările de reparație.

Drumurile sunt date în exploatare doar după ce trec expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor.

“Acei câteva sute de kilometri de drumuri trebuie să fie calitativi. Facem controale inopinate pe toate șantierele din țară. Nu urmărim viteza de executare a lucrărilor de reparație a drumurilor, ci calitatea acestora. Ne dorim ca drumurile reparate să țină cât mai mult, astfel încât anii viitori să reparăm alți kilometri de drum și să reușim să acoperim cu drumuri bune toată țara”, a afirmat ministrul Chiril Gaburici.

Până în prezent, în cadrul programului “Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparați circa 340 de km de drumuri, ceea ce constituie 25% din lucrările planificate. Alți 215 km sunt în lucru. Până la sfârșitul anului urmează să fie reparați peste 1.350 de km de drumuri din toate localitățile.

Vezi şi: (video) Monitorizează LIVE reparaţia celor 1355 de km de drumuri din Moldova!

Iti place articolul?