in ,

LOLLOL

(foto) Parcare automatizată în centrul Chişinăului! Când şi unde va apărea

În capitală va fi construită o parcare automatizată! Este vorba despre un proiect inedit pe care Primăria Chişinău îl va implementa în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

Actualmente administraţia oraşului poartă discuţii cu Agenţia Proprietăţi Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 august 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei acestei străzi.

Totodată, urmează a fi semnat un acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei pe diferite domenii de intervenţie, începând cu cea de consultanţă şi finalizând cu cea de participare activă la expertizarea proiectelor pe care le implementează municipalitatea.

“Problema parcărilor în centrul capitalei este una stringentă, de aceea căutăm soluţii în acest sens. Avem nevoie de cunoştinţele şi experienţa tinerilor specialişti din cadrul facultăților inginerești şi IT a instituţiei de învăţământ, atât în cadrul procesului de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, cât şi în procesul de administrare a oraşului”, a punctat primarul de Chişinău Ion Ceban.

O dată exactă a startului amenajării parcării nu este anunţată, precum nici nu s-a anunţat când vor fi finisate lucrările de reparaţie a străzii 31 august 1989.

Vezi şi: