in ,

(foto) Perfect pentru călătorii! Se vinde un VW Transporter T5 cu motor de Porsche 911 Turbo

Dealerul german CAR special, care se ocupă de vânzarea unor autoturisme exclusive, dar şi mai neobişnuite, a scos la vânzare un Volkswagen Transporter care îl poate înnebuni pe orice fan. Maşina este numită mai exact SpaceCamper TH5 şi se remarcă prin prezenţa unui motor boxer preluat de la un Porsche 911 Turbo (997)!

Volkswagen SpaceCamper TH5 by TH Automobile 0

De construcția mașinii s-a ocupat atelierul german TH Automobile. Specialiştii săi au întărit panourile podelei şi au transferat câteva componente din şasiul coupeului Porsche 911. Chiar şi motorul l-au montat la fel pe puntea din spate!

Volkswagen SpaceCamper TH5 este dotat printre altele cu mecanisme de frânare ventilate Brembo cu şase şi patru pistoane în etrierele faţă şi spate respectiv. Acestea sunt acoperite de jante din aliaj de 19 inci.

Suspensia (H&R) de asemenea a fost modificată pentru noile cerinţe şi pentru a putea coborî microbuzul mai aproape de sol.

Volkswagen SpaceCamper TH5 by TH Automobile 8

Viitorul proprietar nu va uita niciodată că maşina sa are o “inimă” de Porsche, asta pentru că va vedea mereu în faţa lui un volan şi un panou de bord cu vitezometru care indică maxim 350 de km/h, de asemenea preluate de la automobilele mărcii din Stuttgart.

Până şi demarorul a fost preluat şi instalat în partea stângă a volanului!

Vezi şi: Combinaţia perfectă? Cât costă un Land Rover Discovery cu motor de BMW M3 şi tracţiune de la Porsche

Volkswagen SpaceCamper TH5 by TH Automobile 12

În ciuda îmbunătățirilor care nu se pot lega în minţile noastre, a rămas un “camper” complet funcțional. Are o bucătărie, o masă pliantă, patru locuri de dormit, o chiuvetă, un aparat de cafea și un acoperiș care poate fi ridicat şi susţinut de suporturi din carbon.

Printre alte opţiuni se numără o cameră video spate, un cruise control, tapiţerie cu Alcantara, sistem de climatizare în două zone, scaune faţă rotative, etc.

Datorită propulsorului de 3.6 litri care produce 480 CP şi 620 Nm, maşina poate face 0-100 de km/h în 4.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 270 km/h. Cutia de viteze este automată Tiptronic cu cinci trepte, iar sistemul de tracţiune este unul integral.

Prețul cerut este de 139.800 de euro.

Vezi şi: (foto/video) Tuning nebun: VW Transporter T5 cu motor de Porsche 911

GALERIE FOTO: