in , ,

(foto) Peste 146 de mii de oameni au ales un nume pentru cel mai mare SUV marca SEAT

În premieră în istoria brandului spaniol, SEAT a ales un nume pentru o maşină nouă apelând la ajutorul a zeci de mii de oameni. În finala campaniei #SEATseekingName au ieşit denumirile Tarraco, Avila, Aranda şi Alboran.

SEAT Tarraco SUV teaser 3

Drept urmare, SEAT a anunţat recent că Tarraco va fi numele celui de-al treilea SUV al mărcii după un vot al 146.124 de fani SEAT din 134 de țări, care au participat la etapa finală a #SEATseekingName. Tarraco a primit 51.903 (35.52%) dintre voturi, urmată de Avila, care a fost susținută de 41.993 (28.74%) dintre participanți. Aranda a ocupat locul trei, cu 39.321 (26.91%) din voturi, iar Alboran cu 12.907 voturi sau 8.83%.

Tarraco, ca și celelalte trei propuneri finaliste, este aliniat la valorile SEAT și se potrivește perfect cu personalitatea noului model. Numele modern al vechiului oraş Tarraco este Tarragona și fiind cea mai veche așezare romană din Peninsula Iberică, a fost una dintre marile metropole ale Hispaniei în timpul Imperiului Roman. Acest oraș mediteranean este o moștenire a culturii, tinereții, istoriei și arhitecturii, valori pe care SEAT le identifică și le transmite prin intermediul vehiculelor sale.

Tarraco devine astfel primul nume al unui model de maşină SEAT care a fost ales prin vot popular şi cel de-al paisprezecelea nume de locaţie spaniolă folosit pentru a desemna un model al brandului. Aproape patru decenii au trecut de când Ronda a fost primul model SEAT numit după un oraș spaniol în 1982. În ultimii 36 de ani au mai fost încă 12 modele cu un nume de locație din întreaga geografie spaniolă: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea și cele două cele mai recente: Ateca și Arona.

Inițiativa #SEATseekingName a depășit toate așteptările. În prima etapă au fost primite 133.332 de propuneri din partea fanilor SEAT din 106 de țări, care au prezentat 10.130 de nume diferite de origine spaniolă, în conformitate cu liniile directoare definite de marcă.

În următoarea etapă a procesului riguros de selecție, propunerile au fost verificate utilizând criterii lingvistice și legale, iar experții au asigurat că numele au corespuns valorilor mărcii și au transmis esența noului model. Apoi, au fost organizate mai multe grupuri de focus pe marile piețe ale mărcii și s-au efectuat teste de piață în diferite țări în care SEAT vinde vehiculele sale pentru a veni cu lista celor patru finaliști.

Noul SEAT Tarraco va fi un SUV care va putea pune la dispoziţie până la şapte locuri pentru piaţă. Maşina va ajunge pe piaţă până la sfârşitul anului, iar debutul şi l-ar putea face în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

SEAT Tarraco SUV teaser 0