in ,

(foto) Peste 80 de maşini avariate pe străzile Chişinăului. Ultimele informaţii oferite de poliţie

Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă noi informaţii despre situaţia creată pe străzile capitalei, dar şi în mai multe regiuni din ţară. Aflăm deci că pe traseele naționale, la moment, în raioanele din zona Centru se înregistrează precipitații sub forma de lapoviță, dar se circulă fără dificultăți.

Vezi şi: (foto/video) Ninsoarea din Chişinău, văzută pe reţelele de socializare. Zeci de copaci au căzut pe străzi

În zona Nord sunt precipitații sub formă de lapoviță, drumurile sunt accesibile, transportul circulă fără dificultăți, iar la Sud traseele naționale sunt curate, cad precipitații sub formă de ploaie, pe alocuri ninge încet.

Totodată, conform datelor prezentate de Întreprinderea Municipală Spații Verzi, până la moment în mun. Chișinău sunt înregistrate peste 100 de cazuri de cădere și rupere a copacilor, care creează impedimente și pe alocuri blocări de circulație pe următoarele străzi :

– str. Pelivan intersecție cu str. Nicolae Costin;
– str. Gr. Ureche;
– str. Albișoara intersecție cu str. Ismail
– str. Gh. Asachi 61
– str. Hâncu 3
– str. Armeneasca intersecție cu str. 31August
– str. Ciufulea intersecție cu str. 31 August
– V. Lupu intersecție cu str. Belinschi
– Belinschi intersecție cu str. Creangă
– str. Alexandrii intersecție cu str. Lacului
– b-dul Traian intersecție cu b-dul. Dacia
– b-dul. Traian intersecție cu str. Independenței
– b-dul. Dacia intersecție cu b-dul. Decebal
– str. Titulescu intersecție cu str. Zelinschii
– str. Moscovei 2 .
– str. M. Eminescu intersecție cu str. Ștefan cel Mare
– G. Asachi 51
– str. București intersecție cu str. Bulgara
– str. Pârcălab 75
– str. Albișoara 78
– b-dul Ștefan cel Mare 73
– str. Albișoara intersecție cu str. Sereleului
– str. Pârcălab intersecție cu b-dul Ștefan cel Mare
– str. 31 August intersecție cu str. Sf. Țării
– str. Ștefan Neaga 67
– str. V. Vodă 80
– str. Albișoara 17

De asemenea, în sectorul Ciocana sunt blocaje de drum din cauza crengilor căzute pe carosabil. Astfel, s-a constatat că în curtea blocului Voluntarilor 16/1 de la greutatea zăpezii s-a rupt o creangă fără a crea impedimente la circulație şi fără cauzarea unor pagube.

Totodată, pe arterele principale din str. Voluntarilor, Uzinelor și Meșterul Manole în prezent se circulă fără dificultate, ambuteiaje nu sunt formate, doar pe str. Voluntarilor 16, sunt crengi rupte în curtea blocurilor, pe str. M. Drăgan intersecție cu str. Ciocana, este blocare de drum din cauza unui copac căzut, la fel și pe str. Voluntarilor 26, la moment de către ÎM Spații Verzi sunt întreprinse măsuri de deblocare.

La fel pe str. Vadul lui Vodă 62/5, s-a înregistrat informația de cădere de crengi care au deteriorat cablurile electrice. Pe str. Vasile Vărzaru 9 și 11, în curtea blocurilor sunt căzute crengi fără deteriorări. Pe str. M. Sadoveanu 26/1 – în prejma liceului Negruzzi, doi copaci au căzut peste un automobil pe care l-a deteriorat, se întreprind măsuri de deblocare.

Pe str. P. Zadnipru 18, în curtea blocului crengi la pământ. Pe Mircea cel Bătrân 27/1, la fel în curtea blocului crengi la pământ.

Pe str. G. Latina 9/1, Al. Russo 24/2 au căzut copaci pe carosabil blocând accesul în interiorul blocurilor locative. Pe str. V. lui Vodă 80 – copac căzut peste fire electrice unde se circulă doar pe o bandă.

Pe str. Otovasca 28, drumul este inundat cu apă în urma topirii zăpezii. Pe străzile Aleco Russo, Mihai Sadoveanu, Ginta Latină, Petru Zadnipru circulația automobilelor are loc cu dificultate. Iar pe str. M. Sadoveanu 6/6, Sadoveanu 1 şi Al. Russo la sensul giratoriu, sunt crengi căzute de la copaci dar fără careva deteriorări.

Peste 80 de cazuri au fost înregistrate până la moment de deteriorări de automobile din cauza copacilor căzuți în mun. Chișinău. Un caz mai deosebit a avut loc în sectorul Botanica din capitală, pe bd. Traian a căzut un copac peste circa 5 automobile.

În toate cazurile de copaci căzuți și crengi rupte, activează ÎM Spații-Verzi, întru deblocare. Astfel, recomandăm pietonilor să evite circulația în preajma copacilor, iar șoferii să nu parcheze automobilele sub copaci sau sub cabluri electrice.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în următoarele ore că va scădea considerabil temperatura aerului, ceea ce va duce la formarea ghețușului pe carosabil, iar majoritatea conducătorilor auto deja au schimbat pneurile de iarnă pe cele de vară, astfel, este necesar ca șoferii să adapteze viteza.

În total pe teritoriul Republicii, la menținerea securității rutiere și acordare ajutorului cetățenilor sunt implicate 118 de echipaje și 220 de ofițeri de patrulare, iar pe municipiul Chișinău 40 de echipe și 70 de angajați.

De la ora 6:00 până la moment sunt înregistrate 18 accidente rutiere în capital fără careva persoane traumatizate.

Angajații poliției se află la datorie întru acordarea ajutorului cetățenilor, astfel în cazul în care vă aflați într-o dificultate nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau sunați la 902.

Iti place articolul?