in

(foto) “Plăcuţa de înmatriculare” pe care şi-o poate face orice şofer a fost găsită pe o maşină din Chişinău

Un şofer din Chişinău a găsit o soluţie pe cât de simplă, pe atât de ilegală, de a-şi înlocui una din plăcuţele de înmatriculare pe care le-a pierdut sau i-au fost anterior ridicată de poliţie. Aceasta poate fi realizată practic de orice conducător auto, fără prea mult efort şi cheltuieli.

FOTO: facebook.com/valeriu.colun.54

Vezi şi: (foto) E legal să circule așa? O mașină surprinsă prin Chișinău cu plăcuțe de înmatriculare speciale

Un martor ocular a fotografiat “plăcuţa” de înmatriculare neobişnuită de pe un automobil Skoda, care nu este altceva decât o bucată de hârtie cu numere tipărite. Aceasta a fost prinsă de suportul corespunzător al plăcuţei, însă la cea mai uşoară adiere de vânt îşi poate lua zborul.

De menţionat că o asemenea practică este ilegală, iar dacă acest şofer va fi prins de poliţie, riscă sancţiuni conform Articolul 230, alineat 1, din Codul Contravenţional: “Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului se sancţionează cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare” şi/sau alineat 3: “Atribuirea unui număr de înmatriculare fals şi conducerea cu bună ştiinţă a vehiculului cu un astfel de număr se sancţionează cu amendă de la 12 la 18 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an”.

Vezi şi: (video) Primele plăcuţe de înmatriculare digitale! Apar în 2018 şi iată ce vor mai putea afişa

Vezi şi: (foto) Chişinău: Are maşină de lux şi şi-a ascuns numărul de înmatriculare ca să nu ia amenzi

FOTO: facebook.com/valeriu.colun.54

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected]

Iti place articolul?