in , , ,

(video) Premieră mondială: Porsche 911 GT3 RS facelift vine la Geneva cu ai săi 520 de CP

Oficial, compania Porsche anunţă că a îmbunătățit potențialul de performanță al modelului 911 GT3 RS printr-un facelift!

Modelul sport este ultimul din familia 911 care primeşte un update din punct de vedere estetic şi tehnic, înainte de premiera noii generaţii care este programată pentru sfârşitul anului 2018-începutul lui 2019.

Disponibil la comandă acum, înainte de a-şi face debutul public la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, coupeul actualizat a beneficiat de un surplus de 20 CP pentru a se diferenţia de modelul GT3 facelift, prezentat anul trecut în aceeași locaţie. Astfel, motorul boxer natural aspirat de 4.0 litri volum, cu şase cilindri şi care se va putea roti până la 9.000 de rpm, va produce un total de 520 de CP şi un cuplu maxim necunoscut deocamdată.

Prin intermediul unei cutii de viteze PDK cu şapte trepte şi două ambreiaje setată special, dar şi a unei tracţiuni pe puntea din spate, GT3 RS facelift va putea face 0-100 de km/h în 3.2 secunde (cu 0.1 secunde mai repede decât anterior). Viteza maximă va creşte cu 2 km/h, până la 312 km/h.

Ştiai că în Moldova a fost înmatriculat un model pre-facelift? Vezi şi: (foto) Cel mai tare Porsche al momentului a fost prezentat la Chișinău! Iată cum arată noul 911 GT3 RS!

Printre alte modificări se anunţă un sistem de direcţie recalibrat pentru roţile spate (roţi directoare), iar suspensia noului model utilizează articulații sferice pe fiecare braț pentru o precizie suplimentară a direcției. Jantele şi anvelopele măsoară 20 de inci 265/35 pe faţă şi 21 de inci 325/30 pe spate.

Din punct de vedere vizual, Porsche GT3 RS facelift se deosebeşte de modelul anterior printr-o serie de îmbunătățiri aerodinamice și de styling subtil. Noi sunt blocurile optice, capota, kitul exterior aerodinamic cu bare de protecţie, praguri şi prize de aer laterale, iar spoilerul au fost actualizat cu noi suporturi.

La interior există scaune sport făcute în carcase din fibră de carbon, panouri cu plase pentru uşi şi bucle în loc de mânere pentru o reducere a greutăţii. În interior, există scaune cu racord cu carbon, panouri uși ușoare cu plase de depozitare și bucle de deschidere a nailonului. Măsurile de optimizare a masei includ şi o reducere a materialului de absorbție a sunetului, dar şi un capac nou pentru motor.

Opţional pentru GT3 RS facelift este disponibil un pachet Clubsport pentru care nu se plăteşte nimic. Acesta include o cuşcă de protecţie cu bare din aluminiu, stingătoare de incendiu, un întrerupător pentru deconectarea bateriei și centuri de siguranță în şase puncte.

Pentru șoferii deosebit de ambițioși, departamentul motorsport al Porsche a creat un pachet opțional Weissach pentru o reducere suplimentară a greutății. Pachetul dispune de componente suplimentare de carbon pentru șasiu, interior și exterior, precum și jante opționale din magneziu. În configurația cea mai ușoară, acest pachet reduce greutatea lui 911 GT3 RS până la 1430 kilograme.

Noul 911 GT3 RS este disponibil la comandă acum. Acesta va fi lansat în Germania de la mijlocul lunii aprilie 2018. Preţul de start este de 195.137 de euro.

Vezi şi: (video) Nu mai are nevoie de tuning! Vezi cum noul Porsche 911 GT2 RS atinge 356 de km/h

Iti place articolul?