in ,

(foto) Porsche a creat o remorcă mobilă ce poate încărca simultan zece Taycan-uri la viteza maximă

De la programele Track Experiences pe circuite la cele Ice Experiences, pe zăpadă şi gheaţă, în Finlanda, noul Taycan este acum o parte integrantă a programelor de conducere a clienților Porsche. Cu toate acestea, nu peste tot se oferă o infrastructură adecvată pentru încărcarea în masă a mașinii sport electrice, astfel încât producătorul german de maşini sport a găsit o ieşire din situaţie!

Faceți cunoștință cu soluția inovatoare Porsche: o flotă de camioane cu remorci, acestea din urmă servind pe post de staţii de încărcare, de mare putere, care oferă încărcare mobilă la cerere.

Circuitul Hungaroring din Budapesta a fost locul desfăşurării unui Porsche Track Experience acum câteva zile, eveniment care a oferit clienților posibilitatea de a testa Taycan-ul pe un circuit. Astfel de întâlniri reprezintă pentru organizatori o provocare specială, totuși: atunci când un număr mare de mașini Taycan trebuie încărcate rapid și simultan, infrastructura locală nu este întotdeauna la îndemână. 

Fără o soluție satisfăcătoare pe piață, Porsche nu a pierdut timp în crearea unei proprii. Împreună cu partenerul său din proiect, compania germană “ads-tec”, a produs șapte camioane cu remorci mobile, dotate cu un sistem de încărcare propriu și unitate de stocare tampon.

Specificațiile tehnice ale remorcilor vorbesc de la sine. Cu o putere nominală de 3.2 megawați, zece Taycan-uri pot fi încărcate simultan la viteză maximă de până la 270 kW. Unitatea de stocare are o capacitate de 2.1 megawatt oră. Aceasta înseamnă că până la 30 de electromobile, în total, pot fi încărcate de la o astfel de remorcă. 

Încă un lucru interesant este că aceste staţii mobile se încarcă, în general, cu energie regenerabilă dintr-o rețea electrică. De exemplu, în timpul unui eveniment de trei săptămâni pentru clienți în orașul portughez Portimao, în noiembrie 2019, energia a venit direct de la sistemele fotovoltaice din apropiere. Remorcile pot fi reîncărcate foarte repede şi complet astfel, în condiții meteo bune, în decurs de patru ore!

“Am folosit camioanele la numeroase evenimente în toată Europa și am efectuat aproximativ 5.000 de operațiuni de încărcare – uneori la temperaturi extreme de până la minus 40 de grade. Prin urmare, performanța lor a fost încercată și testată”, a declarat Ragnar Schulte, Director Experiential Marketing la Porsche.

Clienții Porsche pot experimenta Taycan pentru ei înșiși ca parte a evenimentelor Porsche Experience. Începând cu sezonul 2020, primul Porsche electric este acum ferm stabilit în programul de conducere al Porsche Track Experience, unde este utilizat în antrenamentele E-Warm-up, de exemplu. În Porsche Ice Experience, acesta poate fi încercat în nivelurile “Ice Experience”, cât și “Ice Force”.

Vezi şi:

Iti place articolul?