in ,

(foto) Porsche a început să asambleze Macan facelift. Producţia modelului a depăşit 350000 de maşini

Producția de serie a noului Macan facelift a demarat la uzina mărcii din oraşul german Leipzig. Maşina primului proprietar a reuşit de la primele ore ale dimineţii să treacă prin linia de producţie a caroseriilor, prin camera de vopsire şi în continuare de-a lungul liniei de asamblare.

Componentele, direct din uzină, sunt adaptate unei maşini în specificaţie asiatică, asta pentru că exemplarul în culoare Mamba Green Metallic va merge la un client chinez.

Apropo, China a devenit cea mai bine vândută piață pentru Porsche și cu peste 100.000 de livrări de la lansarea sa pe piață în 2014, Macan este deosebit de popular. Modelul actualizat va fi livrat cu prioritate iniţial acolo şi abia apoi în alte ţări.

Cererea continuă ridicată pentru SUV-ul compact înseamnă că producția de serie va fi realizată mai rapid decât înainte. Până la începutul lunii septembrie, deja în mai puţin de 48 de ore, producția noului Macan la uzina din Leipzig va crește la peste 420 de unități pe zi, ceea ce înseamnă că se va potrivi cu rata ridicată de producție prin care se lăuda predecesorul său, în doar câteva zile!

“Macan este însăși definiția unui model de succes – pentru Porsche și pentru uzina din Leipzig. În 2011, modelul a fost inspirația pentru un nou început radical: în acel an, filiala din Leipzig a fost extinsă într-o uzină de dimensiuni complete pentru a găzdui SUV-ul compact, cu propriul său atelier de producere a caroseriilor și vopsirii acestora.

Când uzina a fost pusă în funcțiune în februarie 2014, planul era ca să producă 40.000 de unități pe an. Astăzi producem mai mult de 90.000 de unități pe an pentru piețele din întreaga lume, iar din 2014, aproximativ 350.000 de exemplare Macan au fost distribuite prin toate colţurile lumii”, a declarat Gerd Rupp, președintele Comitetului Executiv al Porsche Leipzig Gmbh.

Amintim că Porsche Macan a primit recent o serie de optimizări la exterior pentru un aspect mai sportiv și mai modern. Partea din spate a fost complet proiectată, însă la bază a rămas designul elegant al modelului predecesor. Şi la interior lucrurile s-au schimbat, unde mai pui că o serie de dotări atractive sunt oferite în dotare standard.

Pentru că livrările sunt acum concentrate exclusiv pe piaţa chineză, preţul de start al SUV-ului pentru clienţii din Europa este deocamdată necunoscut.

Află toate detaliile despre noul Macan facelift: (video) Premieră mondială: Porsche Macan facelift

Iti place articolul?