in , ,

(foto) Porsche a arătat un Cayman electric cu sistem de încărcare cu o tensiune de 800 de volţi

Inscripția “Porsche Turbo Charging 800V” pe părțile laterale ale acestui Porsche nu indică prezenţa unui turbo compresor. Mașina a fost prezentată la simpozionul EVS30 din Stuttgart dedicat electromobilelor, astfel încât acest Cayman e-volution de generaţie 981 este un coupe electric!

Acest Cayman nu este nu vreun prototip pre-serie, ci doar o platformă pentru demonstrarea unui sistem de înaltă tensiune dezvoltat de Porsche pentru încărcarea electromobilelor.

De menţionat că sistemul are o tensiune electrică de tocmai 800 V și poate încărca cu energie cu o putere de până la 320 kWh. Pentru comparație, stațiile Tesla Supercharger oferă până la la 120 kW.

 

Cayman e-volution a fost dezvoltat în comun de către inginerii Porsche Engineering și compania ADS-TEC, care este specializată în computere industriale și sisteme de stocare a energiei.

Dezvoltatorii nu au anunțat deocamdată informaţii despre capacitatea setului de acumulatori și nici despre puterea motorului electric, însă promit o autonomie de aproximativ 200 de km. Se mai ştie că această maşină face 0-100 de km/h în 3.3 secunde.

La exterior, prototipul electric diferă de un coupe obișnuit doar prin culoarea verde deschisă a etrierelor mecanismelor de frânare şi accente de aceeaşi culoare pe marginile anvelopelor şi gurilor de aerisire.

Porsche folosește această culoare în mod tradițional pe mașinile sale electrificate – de exemplu, pe modelele hibride Panamera sau pe supercarul 918 Spyder.

Coupeul Porsche Cayman e-volution va rămâne un prototip, însă se ştie deja că este dezvoltat în mod activ un electromobil complet original – un model cu patru uși, asemănător conceptului Porsche Mission E. Autonomia acestui model va ajunge până la 500 km, iar încărcarea bateriilor până la 80% va dura doar 15 minute.

Vezi şi: Imagini spion: Primul electromobil Porsche a apărut la teste în caroserie de serie

Iti place articolul?