in ,

(foto/video) Porsche prezintă ediţia limitată 911 Turbo S Exclusive Series cu 607 CP

Porsche prezintă cel mai exclusiv şi cel mai puternic coupe 911 din gamă. Noul Porsche 911 Turbo S Exclusive Series va fi construit în doar 500 de exemplare.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series limited 3

De ce e cel mai puternic? Pentru că acest coupe va fi propulsat de un motor bi-turbo de 3.8 litri şi cu şase cilindri, modificat pentru a produce tocmai 607 CP. Cuplul maxim de 750 Nm va fi disponibil de la rotaţii mici, cuprinse între 2.250 şi 4.000 de rpm!

Porsche ţine încă o dată să menţioneze că această maşină este cea mai puternică versiune a modelului 911 Turbo S pe care a făcut-o vreodată. Caracteristicile dinamice oficiale arată un timp de acceleraţie de la 0-100 de km/h în 2.9 secunde, iar de la 0-200 de km/h în 9.6 secunde.

Viteza maximă este egală cu 330 de km/h. Consumul mixt de combustibil este de 9.1 litri la 100 de km parcurşi.

Sistemele Porsche Active Suspension Management (PASM), Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), dar şi pachetul Sport Chrono vin standard.

La exterior, versiunea exclusivă 911 Turbo S se va deosebi prin nişte jante cu design unic şi care măsoară 20 de inci, alături de o culoare metalizată Golden Yellow Metallic. De asemenea, maşina a mai primit mecanisme de frânare carbono-ceramice PCCB cu etriere de culoare neagră, pe care este scrisă denumirea Porsche în culoarea caroseriei.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series limited 7

Mai fac unic automobilul inserţiile din fibră de carbon de pe caroserie, difuzorul din acelaşi material, spoilerul Turbo Aerokit, noua bară de protecţie spate, dar şi inserţiile cu inscripţii Porsche Exclusive de pe aripi. La alegere, clienţii pot alege pentru caroserie oricare altă culoare disponibilă în paletă.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series limited 6

Şi în habitaclu s-au făcut câteva modificări. Scaunele cu profil sportiv sunt reglabile în 18 poziţii şi sunt tapiţate cu piele perforată. Cusăturile contrastante sunt de culoare aurie, tavanul e acoperit cu Alcantara, inserţiile de carbon sunt pe uşi, tunel central şi planşa de bord. Pasagerul din dreapta şoferului va vedea în faţa sa inscripţia Exclusive Series, aceeaşi fiind şi pe praguri.

Automobilul este deja disponibil la comandă în Germania pentru un preţ de start de 259.992 de euro! Alături de acesta, Porsche este gata să le ofere clienţilor, opţional, un ceas exclusiv Porsche Design Chronograph 911 Turbo S Exclusive Series, care costă cel puţin 9.950 de euro şi care poate fi configurat. Mai există şi un set de genţi care se vor asorta de minune cu formele şi culori coupeului, acestea având un preţ de 5.474 euro.