in

(foto) Posaidon poate stoarce mai mulţi CP din noul G 63 AMG decât BRABUS – 940!

Atelierul german de tuning Posaidon le arată celor de la BRABUS că pot extrage mai mulţi CP din motorul noului G 63 AMG fără nevoia de a monta un V12 pentru patos, care oricum generează o cantitate mai mică. În plus, cu motorul stoc SUV-ul este mai uşor şi respectiv mai dinamic decât exclusivistul G V12 900.

Proiectul numit RS 830+ este menit să pună la dispoziţie tocmai 940 CP şi un cuplu impunător de 1.278 Nm, storşi din V8-ul de 4.0 litri care, din uzină, produce pe G 63 AMG 585 CP şi 850 Nm.

Pentru a obține astfel de cifre, Posaidon a înlocuit mai întâi cele două turbocompresoare standard ale motorului M177 DE 40 AL cu altele de performanță cu rulmenţi cu bile. De asemenea, complet noi sunt componentele parte a sistemului de evacuare care este conectat la turbocompresoare, de la downpipes-uri la conductele de eșapament.

Posaidon a făcut, de asemenea, optimizări la capitolele răcire şi admisie cu aer încărcat, iar capurile cilindrilor au fost prelucrate. În plus, o injecție suplimentară cu un compus din apă+metanol, care este alimentat dintr-un rezervor special fabricat, adăpostit în podeaua compartimentului de bagaje, permite o creștere semnificativă a presiunii de încărcare fără a expune motorul la o sarcină termică mai mare. În acest fel, performanța suplimentară și durabilitatea pot fi combinate fără compromisuri.

Desigur, tehnicienii atelierului completează upgrade-urile hardware cu adaptări software sofisticate ale unității electronice de control a motorului (ECU), ale unității de control al transmisiei (TCU) și ale grupului motopropulsor (CPC).

Drept rezultat, performanța de conducere proaspătă impresionează cu adevărat. Vehiculul off-road de 2.6 tone este capabil să se catapulteze de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 3.6 secunde (-0.9 secunde) – la egalitate cu un standard AMG GT R! Viteza-i maximă a fost mărită, dar limitată la 280 km/h (+60 km/h) din motive de siguranță.

Având în vedere energia cinetică pe care “proiectilul de calibru mare” o transportă la astfel de viteze, se recomandă o modernizare adecvată a sistemului de frânare. Posaidon a echipat în consecință vehiculul cu sistemul de frânare cu mecanisme carbo-ceramice pe care-l oferă Mercedes-AMG pe unele modele. Acesta conţine discuri de 420 mm cu şase pistoane în etrierele faţă şi discuri de 360 mm cu patru pistoane în etrierele posterioare. În plus, componentele sunt cu 40% mai uşoare decât cele originale de pe un G 63 AMG.

Suplimentar, pe lângă toate aceste operaţiuni se propune spre instalare o nouă capotă din fibră de carbon cu prize de aer, un bullbar, noi terminaţii de eşapament, noi corpuri de iluminat pe acoperiş, dar şi un spoiler de acoperiş, printre altele.

Cât costă transformarea unui stoc G 63 AMG într-un RS 830+ nu se anunţă public.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?