in , ,

(video) Ştiai asta? Tehnic vorbind, noul BMW Alpina B7 facelift este mai rapid decât un Dodge Charger SRT Hellcat

(update 14.02.2019) Ştiai că Alpina B7 este din punct de vedere tehnic cel mai rapid sedan din lume când vorbim despre viteză maximă? Sedanul bavarez tunat poate rula cu o viteză care e mai mare cu 2 km/h decât cea a lui Dodge Charger SRT Hellcat, model care şi-a atribuit acest titlu.

Charger SRT Hellcat arată un timp de aproximativ 3.8 secunde pentru a atinge 0-100 de km/h şi 328 de km/h viteză maximă, în timp ce Alpina 3.6 secunde şi 330 de km/h.

Am mai actualizat articolul cu imagini foto şi video din cadrul prezentării.

https://youtu.be/rJx7Jax0KWI


(11.02.2019) Premieră: 3.6 secunde până la prima sută şi 330 km/h viteză maximă – noul BMW Alpina B7 facelift

Începând cu 2016, BMW Alpina B7 a condus portofoliul de modele modificate ale atelierului de tuning, impresionând pasionaţii din întreaga lume cu performanțe excepționale și o experiență de conducere nedepășită. După ce a fost supus unor actualizări cuprinzătoare, modelul intră într-o nouă eră în 2019 – ascuțită, luxoasă și performantă.

Cu un tren de rulare îmbunătățit, un design complet revizuit, precum și sisteme de asistență și conectivitate de ultimă oră pentru șofer, noul BMW Alpina B7 este pregătit să fie pe placul clienţilor.

Vezi şi: Video News: Noul BMW Seria 7 facelift – primele impresii AutoBlog.MD

BMW Alpina B7 2019 2

Automobilul sport de lux este oferit de către atelierul german cu o singură motorizare – un V8 de 4.4 litri cu două turbo compresoare twin-scroll, cu sistem de injecție directă a benzinei și Valvetronic, care produce 608 CP și 800 Nm de cuplu.

Pe lângă noile turbine de 54 mm, intercooler-ele dispun acum de o interconectare care acționează ca un egalizator, reducând pulsațiile de presiune între cele două bănci cilindrice ale motorului V8. Acest lucru împreună cu un nou software de gestionare electronică a motorului înseamnă că cuplul de vârf de 800 Nm, care reprezintă o creștere de 20%, este acum disponibil de la 2.000 la 5.000 de rpm. Respectiv, soluţia duce la un răspuns la acceleraţie îmbunătățit semnificativ, o mai mare putere livrată și un câștig eficient de performanță în intervalul celor mai relevante rotaţii.

https://www.youtube.com/watch?v=H3KZiCDteFA

Toate componentele sistemului de răcire de înaltă performanță sunt proiectate pentru a elimina ineficienţele și pentru a maximiza eficiența – coolere speciale de mare volum sunt interconectate prin furtunuri cu un diametru mai mare pentru un debit maxim. De asemenea, intercoolerele specifice cuprind o instalație indirectă de aer/apă/aer pentru a facilita căile scurte de admisie a aerului. Combinate cu nişte coolere externe suplimentare de apă și un cooler de ulei de transmisie, sistemul asigură stabilitatea termodinamică a motorului V8 bi-turbo în orice moment, chiar și în cele mai mari sarcini și temperaturi atmosferice ambientale.

Noul BMW Alpina B7 accelerează acum de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde (anterior 3.7 secunde) și poate ajunge la o viteză maximă de 330 km/h! Pentru comparaţie, un M760Li xDrive facelift face sprintul în 3.8 secunde, iar viteza maximă e limitată la 250 sau opţional la 305 km/h.

Vezi şi: (video) Alpina a pregătit rapid primul program de tuning pentru noul BMW X4

BMW Alpina B7

BMW Alpina B7 2019 dispune de cea mai recentă generație a transmisie automate ZF cu opt trepte (8HP76) cu ALPINA SWITCH-TRONIC. Software-ul de transmisie a fost reprelucrat complet și adaptat în mod specific caracteristicilor de performanță ale noului motor actualizat, oferind confort excepțional de condus și performanțe dinamice în toate situațiile. Raporturi de viteze strânse și cu un coeficient total de 7.81:1 duc la un nivel ridicat de confort și eficiență în schimburi.

În modul automat combinația de opt trepte și cuplul mare al motorului facilitează oferă o deplasare o deplasare confortabilă cu turaţii scăzute chiar şi la viteze mari. În modul Sport, timpul de schimbare a treptelor a fost îmbunătățit în continuare și sunt acum comutate considerabil mai rapid și mai energic.

Componentele de transmisie, cum ar fi convertorul de cuplu cu ambreiaj blocant și seturile de roți planetare sunt întărite și, împreună cu răcirea interioară a transmisiei, sunt proiectate pentru a face față în mod specific la nivelul ridicat de cuplu livrat. Acest lucru înseamnă că nici o reducere de cuplu nu este necesară când treptele se schimbă în creştere, ceea ce face dinamica longitudinală impresionantă.

Sistemul de eșapament din oțel inoxidabil ALPINA Sports este responsabil pentru o reducere a presiunii și greutății din spate. Supapele de evacuare active permit conducătorului auto să influențeze experiența sunetului utilizând un comutator de control cu modurile Comfort sau Sport. În mod tipic, cele două terminaţii duble sunt integrate elegant în bara de protecţie posterioară.

Vezi şi: (video) Alpina prezintă ediţia limitată B4 S Bi-Turbo Edition 99

BMW Alpina B7 2019 1

Noul BMW Alpina B7 combină cea mai recentă tehnologie de suspensie pentru a oferi un confort de călătorie excepțional la orice viteză, precum și agilitate de neegalat și manipulare cu precizie. Sistemul de suspensie pneumatică pe două axe, combinat cu funcţiile de amortizare activă şi adaptivă Dynamic Damper Control şi Active Comfort Drive with Road Preview, garantează cel mai înalt nivel de confort în timp ce Active Roll Stabilization minimizează ruliul în timpul virării. Şi sistemul de roţi directoare spate Integral Active Steering oferă un nou nivel de performanţă.

În timp ce sistemul de suspensie pneumatică cu funcție de auto-nivelare este în primul rând responsabil pentru nivelul excepțional de confort al automobilului, acesta permite, de asemenea, reglarea înălțimii de mers cu un total de 35 mm. La viteze mai mari de 230 km/h sau la selectarea modului Sport+, Alpina B7 îşi reduce automat garda la sol cu 15 mm pentru un centru de greutate inferior, manevrabilitate îmbunătățită şi o stabilitate mai mare la viteze mai mari. Atunci când este necesar, garda la sol poate fi, de asemenea, ridicată cu 20 mm până la o viteză de 30 km/h.

Setările sistemului de control electronic al amortizării, care influențează atât procesele de recul, cât şi de compresie, pot fi selectate prin intermediul comutatorului Driving Experience Control. O gamă largă de setări au fost aplicate aici de Alpina.

BMW Alpina B7 2019 3

În combinație cu trenul de rulare de înaltă performanță și cu sistemul de tracţiune integrală, direcția activă integrală oferă o experiență dinamică de condus excelentă. Aceasta combină un sistem de direcție electrică cu raport variabil pe puntea față cu direcție activă pe puntea spate, prin care roțile de acolo pot întoarce cu maxim.

Pe partea de roţi, automobilul este echipat cu anvelope Michelin Pilot Super Sport cu mărimi de 255/40 ZR20 şi 295/35 ZR20, cu jante clasice Alpina de 20 de inci. Opţional se oferă jante de 21 de inci din aluminiu forjat, care sunt cu 20% mai uşoare decât cele de 20 de inci.

Un sistem de frânare revizuit, care utilizează acum tehnologia prin cabluri, combină puterea de oprire eficientă cu feedback-ul consistent de la apăsarea pedalei de frână. Pe puntea față se găsesc discuri de 395×36 mm şi cu etriere fixe cu patru pistoane, iar pe cea din spate discuri de 398×28 mm şi etriere “plutitoare”.

Vezi şi: (foto) Unul din cele doar 57 de exemplare Alpina B12 5.7 Coupe, surprins în Moldova

Din punct de vedere a designului, Alpina a instalat pe Seria 7 facelift noi bare de protecţie, cu prize de aer active în faţă. Alături de un spoiler pe capacul portbagajului mai există o serie de logouri tipice Alpina. Caroseria poate fi vopsită în nuanţele exclusive  ALPINA Blue metallic sau ALPINA Green metallic, însă oricare alta din paleta BMW sau BMW Individual poate fi aleasă.

În habitaclu, chiar dacă nu au fost publicate deocamdată imagini noi, dar poţi vedea AICI unele asemănătoare, Alpina spune că îşi adaugă din nou semnăturile sale: tapiţerie premium Lavalina, volan sport cu cusături albastre sau verzi, inserţii piano sau din lemn, praguri iluminate, inscripţii şi plăcuţe individuale pentru fiecare exemplar făcut, dar şi un panou de bord digital cu o grafică nouă.

BMW Alpina B7 2019 va putea fi comandat din luna martie a acestui an, iar livrările vor demara din august. Preţul de start în Germania, cu TVA inclus, este de 154.800 de euro.

Vezi şi: (video) Patru întreceri cu Alpina B7 Bi-Turbo. Vezi ce poate sedanul cu 608 CP pe linie dreaptă

buton subscribe

GALERIE FOTO (sursă imagini live: BMWblog)