in , ,

(foto) Premieră: Alfa Romeo Giulia Veloce şi Alfa Romeo Giulia Advanced Efficiency

În cadrul Salonul Auto de la Paris marca italiană Alfa Romeo va prezenta oficial publicului o nouă versiune sport a sedanului Giulia care a fost numită Veloce (din italiană – rapid/ă).

Alfa Romeo Giulia Veloce nu are doar câteva modificări la exterior, ci şi noi motoare, o transmisie automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală de firmă Alfa Romeo Q4.

alfa-romeo-giulia-veloce_0

Vezi şi: (video) Euro NCAP: Crash-teste cu noile modele Alfa Romeo Giulia, VW Tiguan şi Seat Ateca

Astfel, noul sedan Alfa Romeo Giulia Veloce va fi oferită clienţilor cu două unităţi de propulsie la alegere:

  • un propulsor din aluminiu cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care generează 280 de cai putere şi 400 Nm de cuplu

sau

  • un turbodiesel făcut din aliaje de aluminiu şi cu un volum de 2.2 litri, care generează 210 CP şi 470 Nm de cuplu.

alfa-romeo-giulia-veloce_1

De alte versiuni, noul Alfa Romeo Giulia Veloce se va deosebi prin logouri speciale, blocuri optice faţă cu xenon, jante cu un design special, mecanisme de frânare cu etriere galbene şi un difuzor aerodinamic.

Pentru caroserie sunt disponibile două nuanţe exclusive Blue Misano şi Silverstone Grey.

alfa-romeo-giulia-veloce_2

În habitaclu Alfa Romeo Giulia Veloce primeşte scaune sport din piele, volan îmbrăcat în piele şi de asemenea inserţii de piele pe uşi.

Toate acestea se combină de minune cu nişte elemente făcute din aluminiu de o culoare gri închisă.

alfa-romeo-giulia-veloce_3

alfa-romeo-giulia-veloce_4

Pe lângă modelul Veloce, Alfa Romeo mai aduce la paris o versiune a sedanului Giulia numită Advanced Efficiency. Acest automobil este cea mai economică şi ecologică versiune Giulia, dotată cu un motor diesel de 2.2 litri (180 de CP) şi o transmisie automată cu opt trepte.

Consumul mixt de combustibil anunţat este egal cu 4.2 litri/100 de kilometri parcurşi, iar emisiile de CO2 nu depăşesc 99 g/km.

alfa-romeo-giulia-advanced-efficiency

Compania afirmă că aceasta mașină este echipată cu un circuit de răcire suplimentar, alte supape în sistemul de recirculare a gazelor de eșapament, un algoritm resetat de funcţionare a transmisiei, are o gardă la sol redusă cu 5 mm şi pneuri cu rezistență scăzută la rulare pe jante speciale (205/60 R16).

Vânzările lui Alfa Romeo Giulia Advanced Efficiency încep în Europa în 2017. Coeficientul aerodinamic al sedanului este de 0.23. Acceleraţia de la 0-100 km/h o face în 7.2 secunde, iar viteza maximă ajunge la 230 de km/h.

 

Amintim că cea mai puternică versiune Giulia este Quadrifoglio Verde. Aceasta are un motor twin-turbo de 2.9 litri cu 510 CP.

Vezi şi: (video) Record de timp pe Nurburgring. Alfa Romeo Giulia QV şi-a întors titlul de cel mai rapid sedan