in

(foto) Premieră: Chinezii au lansat oficial un Porsche Macan pentru săraci

Primele imagini oficiale ale unui crossover din China care imită practic în totalitate designul lui Porsche Macan au fost făcute publice de portalul CarNewsChina.

Şi chiar dacă am avut ocazia să aflăm şi să vedem că asiaticii de la Zotye pregătesc o nouă copie, iată că acum au fost dezvăluite câteva caracteristici tehnice a maşinii.

zotye-sr8_0

Înainte de toate trebuie să vă spunem că odată ajuns pe linia de producţie acestui crossover i-a fost schimbată denumirea. Dacă anterior se ştia că noutatea va fi numită Zotye T700, acum îi spune SR8.

Modelul va putea fi dotat cu cel puţin două motoare, printre care un agregat turbo de 1.5 litri cu 150 de CP şi un alt motor turbo de 2.0 litri volum cu 190 de CP, ambele dezvoltate în colaborare cu Shenyang-Mitsubishi.

Transmisia poate fi una mecanică cu cinci trepte sau una automată cu şase trepte.

zotye-sr8_1

Chiar dacă caracteristicile dinamice nu au fost anunţate, este de înţeles că automobilul chinez va fi inferior celui original din Germania.

În rest este o copie fixă a modelului Porsche Macan. Compania chineză nu doar a retuşat aproximativ exteriorul maşinii, ci şi habitaclul acesteia, acolo unde volanul, consola centrală şi levierul sunt asemănătoare cu cele originale.

zotye-sr8_3

Chiar dacă Porsche i-a acuzat de plagiat, cei de la Zotye nu se tem. Asta pentru că au deja o experienţă, anterior copiind Audi Q3 (Zotye SR7), Volkswagen Tiguan (Damai X5) şi Audi Q5 (Zotye T600). În toate cazurile au ieşit uscaţi din apă.

Asul principal din mâneca Zotye SR8 este preţul său. În China maşina are un preţ care variază între 13.300 şi 15.000 de dolari.

Pentru comparaţie, din cauza taxelor mari a maşinilor de producţie neautohtonă, un Porsche Macan costă acolo de la 83.600 de dolari SUA.

Vezi şi: (foto) 12 maşini chinezeşti care copiază cu neruşinare designul modelelor originale

zotye-sr8_2

zotye-sr8_4

zotye-sr8_5

zotye-sr8_6

zotye-sr8_7

zotye-sr8_8

zotye-sr8_9

zotye-sr8_10

zotye-sr8_11

zotye-sr8_12

zotye-sr8_13

zotye-sr8_14

zotye-sr8_15

zotye-sr8_16

zotye-sr8_17

Sursă imagini: autohome.com.cncarnewschina.com

Iti place articolul?